576 advocaten in Utrecht-Stad

Een overzicht van alle advocaten in Utrecht-Stad

Gratis offertes vergelijken Vergelijk gratis tarieven!

In Utrecht-Stad zijn 576 advocaten beschikbaar. Via Advocatengids.net vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare advocaat of advocatenkantoor. Onderstaand een overzicht van alle advocaten bij jou in de buurt. Ieder advocatenkantoor heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. contactgegevens en adresgegevens.

Advocaat gezocht?

Iedere advocaat zijn expertise. Doordat alle advocaten uit heel Nederland in de bedrijvengids zijn opgenomen vind je altijd een geschikt advocatenkantoor passend bij jouw situatie. Een overzicht van een aantal rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht
 • Letselschade advocaat
 • Strafrecht
 • Echtscheidingsadvocaat
 • Huurrecht
 • Familierecht

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Informatie over Utrecht-Stad

Utrecht-Stad is een plaats in de provincie Utrecht en heeft 344384 inwoners, bestaande uit 166687 mannen en 177697 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar.

Op zoek naar een goede, betaalbare advocaat?

Overzicht van alle 576 advocaten in Utrecht-Stad

Vraag nu gratis offertes aan. Het is in 2 minuten geregeld!

advocaat Utrecht-Stad

Advocatengids.net – Vind een advocatenkantoor in Utrecht-Stad

Wil je graag een advocaat inschakelen voor juridische hulp bij ontslag? Of een advocatenkantoor voor hulp binnen het ondernemingsrecht? Op deze pagina lees je meer over de verschillende rechtsgebieden. Daarnaast vind je hier meer informatie over het inschakelen van een advocaat uit Utrecht-Stad, de gemiddelde prijzen en waar je op moet letten.

Rechtshulp nodig? Via de advocatengids vind je snel en eenvoudig een specialist zoals een echtscheidingsadvocaat voor alimentatie. In de gids staan alle advocaten van Nederland. Via de offertepagina brengen we je in contact met een aantal advocaten uit de regio Utrecht-Stad. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes om te vergelijken. Vind snel een geschikt advocatenkantoor! Vergelijk de prijzen en kies zo de juiste advocaat uit je regio!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Ga naar de offertepagina om gratis offertes te ontvangen van advocaten. Let bij het kiezen van een advocaat op een aantal zaken. Zo is de manier van communiceren zeer belangrijk. Is er een soepele communicatie en krijg je een goed gevoel bij het advocatenbureau? Dan ben je al een heel eind op weg. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de kosten en de ervaring.

Voordelen van inschakelen advocatenkantoor

Je profiteert van een aantal voordelen als je een advocatenkantoor inschakelt. Rechtszaken en juridische kwesties kosten vaak veel tijd. Soms gaat het om een emotionele periode, dit zien we vaak bij het strafrecht, familierecht en erfrecht. Met de hulp van een advocatenkantoor heb je iemand die altijd in jouw belang handelt. De specialist voert alle gesprekken voor je, daar hoef je je dus niet meer druk over te maken. Daarnaast bepaalt de advocaat de hoogte van de schadeclaim of alimentatie, bemiddelt en onderhandelt de expert bij juridische kwesties en sluiten ze overeenkomsten.

De voordelen van een advocatenkantoor:

 • Werkt altijd in jouw belang.
 • Fungeert als tussenpersoon.
 • Bemiddelt en onderhandelt.
 • Je hoeft niets meer te regelen.


Wat doet een advocaat?

Een advocaat heeft een uitgebreid takenpakket. De juridische hulp omvat onder andere bemiddeling met als doel het beste resultaat voor jou bereiken, het sluiten van overeenkomsten en bepalen van de hoogte van een schadeclaim. Gesprekken tussen verschillende partijen zoals de verzekering en aansprakelijke partij, bemiddelen bij een echtscheiding of het bepalen van de hoogte bij alimentatie. Het hoort er allemaal bij. Daarnaast voeren ze de gang naar de rechter uit wanneer dit nodig is. Een echtscheiding? Dan dient een echtscheidingsadvocaat een verzoekschrift hiervoor in bij de rechter. Voor elk rechtsgebied zijn er gespecialiseerde advocaten.

Kosten van advocaat

OmschrijvingGemiddelde kosten per uur*
Laag tarief€100,- tot €200,- per uur
Gemiddeld tarief€200,- tot €300,- per uur
Hoog tarief€300,- tot €400,- per uur

* Let op dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Het exacte uurtarief hangt af o.a. af van de zaak en de ervaring van de advocaat.

De kosten van een advocatenkantoor of advocaat worden beïnvloed door een aantal factoren. Het lage tarief is gemiddeld tussen de €100,- en de €200,- per uur. Het hoge tarief start gemiddeld bij €300,- tot ongeveer €400,-. Je hoeft niet direct te schrikken bij het zien van deze bedragen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de kosten. Ook is het mogelijk dat je een toevoeging krijgt. Bij het indienen van een schadeclaim worden de advocaatkosten meegenomen in de claim. In dit geval wordt het betaald door de aansprakelijke wederpartij.

Hoe besparen op de advocaatkosten?

Een advocaat is niet goedkoop, maar er zijn een aantal mogelijkheden om te besparen op de kosten. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je in de meeste gevallen een vergoeding voor de advocaatkosten via je verzekering. Bij arbeidsconflicten stelt de werkgever soms een vergoeding op voor de kosten. Hiermee is het mogelijk om je advocaat gedeeltelijk of geheel te betalen. Bij een laag inkomen of weinig vermogen is het in een aantal gevallen mogelijk om een toevoeging te krijgen van de overheid. Dit wordt ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Is er sprake van een aansprakelijke partij? Bijvoorbeeld na een bedrijfsongeval of verkeersongeval. De advocaatkosten wordt in dit geval meegenomen in de schadeclaim.

De laatste manier om te besparen op de kosten voor je advocaat is door gratis offertes te vergelijken. Deze gratis offertes ontvang je door naar de offertepagina te gaan en je gegevens in te vullen. Je ontvangt vervolgens binnen een aantal dagen een aantal vrijblijvende offertes. Vergelijk en betaal nooit teveel voor je advocaat.

Op zoek naar een betaalbare advocatenkantoor in Utrecht-Stad?

Bespaar op de kosten en vraag vrijblijvend een aantal offertes aan.

Pro deo advocaat Utrecht-Stad

Een pro deo advocaat wordt gesubsidieerd door de overheid. De pro deo advocaat ontvangt dan financiering van de overheid zodat een groot gedeelte van jouw kosten door de overheid worden betaald. Wel moet jezelf altijd een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en het vermogen dat je op dat moment hebt. De Raad voor Rechtsbijstand behandelt de aanvragen en bepaald of je in aanmerking komt voor een toevoeging advocaat.

Voor het ontvangen van een toevoeging of pro deo hulp vanuit de overheid moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Inhoudelijke voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat het een zaak moet zijn voor een Nederlandse rechter en dat het gaat om een zaak die je zelf niet kunt oplossen. Financiële voorwaarden gaan over de hoogte van je inkomen en het vermogen.

Advocaat voor welk rechtsgebied?

Binnen de advocatuur bestaan er een aantal rechtsgebieden. Een advocaat specialiseert zich meestal in één van deze rechtsgebieden. Een specialist is goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het rechtsgebied, de jurisprudentie en de opties. Daarnaast hebben ze vaak veel ervaring in uiteenlopende juridische zaken. De verschillende rechtsgebieden zijn:

 • Arbeidsrecht
 • Ontslagrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Ambtenarenrecht
 • Erfrecht
 • Familierecht
 • Strafrecht
 • Huurrecht
 • Bestuursrecht
 • Letselschade

arbeidsrechtadvocaat Utrecht-Stad

Arbeidsrecht advocaat Utrecht-Stad

Ben je ontslagen of dreigt er ontslag? Heb je hulp nodig bij een concurrentiebeding? Of heb je een conflict met je werkgever door ziekte? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat in. Een specialist op het gebied van arbeidsrecht biedt juridische hulp bij arbeidsconflicten, ontslag, bijzondere bedingen en overeenkomsten. De arbeidsrechtadvocaat voert gesprekken voor je, bemiddelt en behartigt jouw belangen.

Ontslagrecht

Ontslag is erg vervelend en heeft soms vervelende gevolgen. Bij ontslag op staande voet ontvang je bijvoorbeeld geen WW-uitkering. Een ontslagrecht advocaat vecht een oneerlijk ontslag aan. Ook zorgt de expert voor een gunstige ontslagregeling en transitievergoeding. Is er een bijzondere beding zoals een concurrentiebeding of relatiebeding opgenomen in je arbeidsovereenkomst? Een jurist bemiddelt met je werkgever om een bijzonder beding te laten vervallen.

Ondernemingsrecht

Een ondernemingsrecht advocaat wordt ingeschakeld voor uiteenlopende zaken. Door een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen wordt al het juridische werk voor je geregeld. Op deze manier kun jij je weer bezig houden met ondernemen en niet met allerlei kwesties eromheen. Het advocatenbureau helpt bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, contracten, huurovereenkomsten en algemene voorwaarden. Ook werken advocaten fusies, overnames en incasso’s uit.

Ambtenarenrecht

Ben je werkzaam als ambtenaar? Schakel dan een ambtenarenrecht advocaat uit Utrecht-Stad in. Het arbeidsrecht van ambtenaren wijkt af van ‘gewone’ werknemers in de particuliere sector. Daarom is het van groot belang dat je een advocatenbureau op het gebied van ambtenarenrecht inschakelt. Krijg waardevol advies en hulp bij ontslag, plichtsverzuim, disciplinaire maatregelen en arbeidsconflicten. Ben je het niet eens met je ontslag als ambtenaar? Een verdediger biedt hulp bij het aanvechten van het ontslag.

Erfrecht

Wanneer een dierbare overlijdt, moeten er allerlei zaken geregeld worden. Dit is vaak een emotionele tijd waarbij het begrijpelijk is dat je het overzicht dan soms verliest.. Door een erfrecht advocaat in te schakelen wordt er veel voor je geregeld. Hij handelt niet alleen de erfenis af, maar legt ook het testament uit, helpt bij het verdelen van het nalatenschap en het aanvaarden of verwerpen van een erfenis. Daarnaast kan een advocatenbureau optreden als executeur voor het afhandelen van het testament. Heb je te maken met een conflict rondom de nalatenschap? Schakel dan een erfrecht specialist in om te bemiddelen en een overeenstemming te bereiken.

Familierecht

Een familierecht advocaat behandelt allerlei zaken rondom een scheiding, het bepalen van de alimentatie en de verdeling van gemeenschappelijk vermogen. Worden je kinderen uit huis geplaatst en ben je het hier niet mee eens. Raadpleeg voor juridisch advies dan een advocaat gespecialiseerd in familierecht. Je Krijgt dan bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een omgangregeling, bepalen van gezag en andere zaken die te maken hebben met gezin en thuis.


scheidingsadvocaat Utrecht-Stad

Scheidingsadvocaat Utrecht-Stad

Bij een echtscheiding moet er veel afgehandeld worden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het huis? Bij wie gaan de kinderen wonen? Hoe wordt de inboedel en het vermogen verdeelt? En wie betaalt de kosten voor de scheidingsadvocaat? Een scheidingsadvocaat is verplicht bij een echtscheiding. Alleen een scheidingsadvocaat mag een verzoekschrift voor de echtscheiding indienen bij een rechter om de echtscheiding definitief te maken.

Strafrecht

Heb je te maken met een strafrechtszaak? Dan is het verstandig om een strafrecht advocaat uit Utrecht-Stad in te schakelen. Binnen het strafrecht zijn er een aantal gebieden waarin een advocaat zich kan specialiseren.

Specialismen binnen het strafrecht:

 • Jeugdstrafrecht
 • Financieel-economisch strafrecht
 • Internationaal strafrecht
 • Uitlevering
 • Verkeersstrafrecht
 • TBS-zaken

Huurrecht

Heb je problemen met je huurder door overlast? Of heb je juist een juridische kwestie met de huurder van je vastgoed? Een huurrecht advocaat heeft zich gespecialiseerd in deze kwesties. Je krijgt advies en begeleiding bij de gerechtelijke procedure, het beëindigen van huurovereenkomsten en het oplossen van andere juridische problemen omtrent huurrecht. Wil je je woning verhuren? Laat de huurovereenkomst dan opstellen door een expert.

Klanten over Advocatengids.net

klantenbeoordeling Advocatengids.net“Na een verkeersongeval had ik veel kosten door de schade. Mijn pro deo letselschadeadvocaat heeft het indienen van een vergoeding snel geregeld. Ik hoefde me nergens druk over te maken.”
A. Jacobs
klantenreview Advocatengids.net“Na het overlijden van onze vader kwamen we in een drukke en emotionele periode terecht. De erfrecht advocaat nam veel werk uit handen en het verdelen van het nalatenschap werd soepel geregeld.”
Fam. van Beek

Bestuursrecht

Voor overheidskwesties schakel je een bestuursrecht advocaat. Deze advocaat is gespecialiseerd in zaken tegen overheden en de Algemene wet bestuursrecht. Je ontvangt hulp bij het aanvragen voor het wijzigen van een bestemmingsplan, het aanvechten van bestuurlijke boetes en de Wet Openbaarheid Bestuur. Ook voor het aanvragen van diverse vergunningen wordt er vaak een bestuursrecht specialist ingeschakeld.

Letselschade advocaat Utrecht-Stad

Slachtoffer van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Of is er een medische fout tijdens een behandeling gemaakt? Heb je materiële en immateriële schade door het ongeval? Een letselschade advocaat helpt bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het indienen van een schadeclaim. Denk hierbij aan de hoogte van de schadevergoeding en contact met verzekeringen. Vaak is er bij een ongeval sprake van meerdere partijen. De aansprakelijke wederpartij, de verzekeraars en het slachtoffer. Een letselschade advocaat voert alle gesprekken en behartigt altijd jouw belang.

Andere rechtsvormen

Buiten de genoemde rechtsvormen zijn er nog een aantal rechtsgebieden waarbinnen advocaten werken. Denk hierbij aan verbintenissenrecht, het consumentenrecht en vastgoedrecht. Elk rechtsgebied vereist een andere aanpak. Kies voor vreemdelingenrecht bijvoorbeeld voor een vreemdelingenadvocaat. Ga dan naar de offertepagina!

Overige rechtsgebieden:

 • Verbintenissenrecht
 • Vreemdelingenrecht
 • Belastingrecht
 • Consumentenrecht
 • Verzekeringsrecht
 • Vastgoedrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Jeugdrecht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • ICT- en internetrecht
 • Incasso-, faillissement- en insolventierecht
 • Huurrecht
 • Contractenrecht
 • Vastgoedrecht

Gratis juridisch advies of rechtshulp?

Heb je een advocaat nodig? Dan ben je vast op zoek naar een betaalbaar advocatenkantoor. Het Juridisch Loket geeft gratis en onafhankelijk juridische hulp. Je kunt langsgaan in één van de vestigingen voor een gesprek of hulp krijgen via telefoon of email. Bij complexe kwesties zorgt het loket voor een doorverwijzing naar een advocatenbureau of mediator.

Daarnaast is het mogelijk om een toevoeging te krijgen voor de kosten. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. De Raad van Rechtsbijstand bepaalt of je recht hebt op een toevoeging vanuit de overheid.

Heb je een advocaat nodig voor juridische hulp?

Vind de beste specialist snel door het offerteformulier in te vullen!

Advocaat inschakelen, waar op letten?

Wil je een advocatenkantoor inschakelen? Let dan op een aantal zaken. Ten eerste is de ervaring van de advocaat van groot belang. Hoe meer ervaring een advocaat heeft, hoe beter hij op de hoogte is van alle wetten en regelgevingen. Ten tweede zijn beroepsverenigingen een goede indicator. Is je advocaat of het advocatenkantoor aangesloten bij een beroepsvereniging? Dan voldoen ze vaak aan strenge eisen. Tot slot zijn de manier van communiceren, de gemaakte afspraken en de prijzen van belang. Let op de volgende zaken:

 • Specialisme en ervaring
 • Lid van beroepsvereniging?
 • Prijzen en duidelijke afspraken
 • Werkzaam voor een klein of groot advocatenbureau

1. Specialisme en ervaring

Binnen de advocatuur zijn er verschillende rechtsgebieden waarin iemand zich kan specialiseren. Elk rechtsgebied heeft andere regels, wetten en jurisprudentie. Hoe meer ervaring binnen het specialisme, hoe beter hij op de hoogte is van de manier van werken, de rechtsgang en alle ontwikkelingen.

2. Lid van beroepsvereniging?

De Nederlandse Orde van Advocaten geeft keurmerken af voor advocaten en advocatenkantoren die zich hebben aangesloten bij een specialisatievereniging. Om het keurmerk te ontvangen moet een advocatenbureau en haar advocaten aan strenge eisen voldoen.

3. Prijzen en duidelijke afspraken

Het is belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt met je advocaten. Zo voorkom je eventuele financiële verrassingen. Bepaal de prijs en maak afspraken rondom de communicatie, afhandeling en je eisen. Door duidelijke afspraken te maken weet je precies wat je kunt verwachten.

4. Werkzaam voor groot of klein advocatenkantoor?

Een klein advocatenkantoor is niet per se minder goed dan een groot advocatenkantoor. Een klein kantoor werkt vaak persoonlijker en voor sommige juridische kwesties is dit zeer wenselijk. Voor grote complexere situaties is een groot advocatenkantoor soms handiger. Dan heb je een heel team dat samenwerkt aan jouw zaak.

Benut gratis intakegesprek

Het is vaak mogelijk om een gratis intakegesprek aan te vragen bij een advocatenkantoor. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie mee te nemen naar zo’n gesprek. Een tip voor het gesprek is om een aantal vragen op te stellen, zodat je niets vergeet. Een intakegesprek is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vasten je krijgt vaak gelijk al nuttige informatie waar je mee verder kunt.

Advocaat nodig?

Vul het formulier in, vergelijk offertes en bespaar geld!

Vind de juiste advocaat

Vraag offertes aan om een advocaat in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele advocaten uit de bedrijvengids.

Geschikte advocaat in Utrecht-Stad vinden? Vergelijk offertes!

Wil je een advocatenkantoor inschakelen voor het indienen van een schadevergoeding, om een juridische kwestie met de overheid op te lossen of om te helpen bij het regelen van een gunstige ontslagregeling? Gebruik dan de advocatengids om een geschikte advocaat te vinden. Denk aan een echtscheidingsadvocaat voor een scheiding, een specialist op het gebied van arbeidsrecht of ontslagrecht bij werkgerelateerde zaken.

Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt dan spoedig en gratis een aantal offertes van advocatenkantoren uit Utrecht-Stad en omgeving. Vergelijk de vrijblijvende offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Kies de beste advocaat voor jouw juridische probleem.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen