Arbeidsrecht advocaat gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind jouw advocaat!

Gratis - Vrijblijvend

Arbeidsrecht advocaat

Heb jij een arbeidsrecht advocaat nodig? Op deze pagina lees je meer over het arbeidsrecht, de advocaat en de mogelijkheden. Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht is altijd bezig met ontslag, vergoedingen, bijzondere bedingen en arbeidsovereenkomsten. Ook voor juridische hulp bij ziekte en werk is het mogelijk om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Via de advocatengids vergelijk je gemakkelijk arbeidsrecht advocaten. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt snel een aantal vrijblijvende offertes. Vergelijk en kies het advocatenkantoor dat het beste bij jou past.

Waarom arbeidsrecht advocaat inschakelen?

Een advocaat die is gespecialiseerd in arbeidsrecht kun je inschakelen voor verschillende zaken. Eén van de belangrijkste rechtsgebieden van het arbeidsrecht is het ontslagrecht. Het arbeidsrecht en ontslagrecht zijn dynamisch rechtsgebieden. Er zijn constant wijzigingen en ontwikkelingen in de jurisprudentie. Een algemeen advocaat is daarom niet altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen, arbeidsrechtadvocaat echter wel. Vind een advocaat.

Schakel een arbeidsrecht advocaat in voor:

  • het opstellen en controleren van een arbeidsovereenkomst;
  • hulp bij ontslag;
  • een transitievergoeding of bijzondere bedingen;
  • een geschil over ziekte;
  • hulp bij een kantonrechter.

Lees hier meer over de werkzaamheden van een advocaat.

Kosten arbeidsrecht advocaat

De kosten voor een arbeidsrecht advocaat kunnen behoorlijk oplopen. Het uurtarief voor een arbeidsrechtadvocaat begint rond de €100,-. Afhankelijk van je inkomen is het mogelijk dat je recht hebt op een toevoeging op de kosten. Om in aanmerking te komen voor een toevoeging op de advocaatskosten, ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Elke aanvraag wordt beoordeeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Via een ‘no-cure-no-pay’-constructie huur je juridische hulp in die je pas hoeft te betalen bij winst. Via deze gids vergelijk je eenvoudig de kosten van de aangesloten advocatenkantoren.

Lees ook wanneer advocaatkosten aftrekbaar zijn en welke verschillende soorten advocaten er nog meer zijn.

Arbeidsrechtadvocaat tarieven vergelijken

Benieuwd naar de kosten voor een arbeidsrechtadvocaat? Vraag gratis offertes aan bij advocaten uit onze bedrijvengids.

Ontslag

Bij een ontslag op staande voet of dreigend ontslag is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een ontslagprocedure is erg vervelend en soms duurt het erg lang. Een advocaat helpt je bij de procedures en bemiddelt voor een gunstige ontslagregeling.

Je kunt ontslag krijgen vanwege diverse redenen. Bij bedrijfseconomische redenen of faillissement vraagt de werkgever eerst een ontslagvergunning aan bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (het UWV). Arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren of een verstoorde arbeidsrelatie zijn andere redenen die soms leiden tot ontslag. Wanneer je het niet eens bent met het onredelijke ontslag is het verstandig om een advocaat in huren gespecialiseerd in ontslagrecht.

Ontslag op staande voet

Ben je ontslagen op staande voet? Het beëindigen van het dienstverband met onmiddellijke ingang mag alleen als er een dringende reden is en heeft grote gevolgen. Zo verlies je met ontslag op staande voet ook per direct je inkomen en heb je geen recht op een WW-uitkering. Een advocaat gespecialiseerd in ontslagrecht helpt je bij het maken van de juiste keuzes en de stappen die je moet nemen.

Is er geen sprake van een dringende reden voor ontslag op staande voet of ben je het niet eens met de beslissing? Ga dan samen met een ontslagrecht advocaat naar de kantonrechter. De rechter onderzoekt de zaak dan en stelt vast of er inderdaad sprake was van een legitiem ontslag.

Loonstop bij ziekte

Bij ziekte heb je recht op loonbetaling, maar in een aantal gevallen wordt er overgegaan op een loonstop. De loonbetaling is 70% tenzij het anders in een CAO of arbeidsovereenkomst wordt bepaald, dit mag alleen een hoger percentage zijn. Twee jaar krijg je doorbetaling van loon, daarna is de werkgever niet meer verplicht tot betalen. Zowel de werknemer als de werkgever moet zich inzetten om te re-integreren. Wanneer een werknemer hier niet voldoende aan mee werkt, dan mag de werkgever overgaan op een loonstop.

Bij een loondoorbetaling of loonstop bij ziekte zijn er vele vraagstukken die van belang zijn. Laat een arbeidsrechtadvocaat met u meekijken of de betaling goed verloopt en of de loonstop gerechtvaardigd is.

arbeidsrechtadvocaat arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst wordt gesloten tussen een werknemer en een werkgever. In de overeenkomst worden allerlei afspraken gemaakt. Hierbij kun je denken aan de functieomschrijving, salaris, het aantal uur en de proeftijd. Aanvullende afspraken zoals een concurrentiebeding of relatiebeding komen ook vaak voor.

In het arbeidsrecht moet er van de volgende zaken sprake zijn bij een arbeidsovereenkomst:

  • Twee partijen
  • Gezagsverhouding
  • Bepaalde of onbepaalde tijd
  • Arbeid voor beloning (loon)

Ben je er niet zeker van of je arbeidsovereenkomst klopt of heb je vragen over de inhoud? Schakel dan een advocaat arbeidsrecht in.

Transitievergoeding

Ben je al langer dan 24 maanden in dienst bij dezelfde werknemer en word je ontslagen? Dan heb je in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding. Om het algemeen houden advocaten een formule aan om de transitievergoeding te berekenen. Voor elke periode van 6 maanden dienstverband krijg je een vergoeding van 1/6 deel van het maandsalaris. D

e transitievergoeding bij ontslag wordt hoger in een aantal gevallen. Oudere werknemers ontvangen bijvoorbeeld vaak een hogere vergoeding. In veel gevallen stelt je werkgever een voorstel op voor een transitievergoeding, maar hier hoef je niet direct mee akkoord te gaan. Laat je adviseren door een advocaat voor meer inzicht.

Bijzondere bedingen

In een arbeidsovereenkomst worden er soms bijzondere bedingen afgesproken. Een concurrentiebeding wordt afgesloten voor de bescherming van de werkgever. Heb je een concurrentiebeding? Dan mag je niet zomaar voor een concurrent gaan werken of als zelfstandige soortgelijke werkzaamheden uitoefenen. Een relatiebeding lijkt op een concurrentiebeding, maar hierbij gaat het erom dat je niet mag werken voor specifieke relaties van de werkgever.

Bijzondere bedingen zoals een relatiebeding worden opgenomen in de arbeidscontract met een bepaalde tijd of regio. Bij een relatiebeding worden daarnaast de specifieke relaties opgenomen. Een concurrentie- of relatiebeding mag niet zomaar in een tijdelijk contract opgenomen worden. Dit mag alleen als er sprake is van zwaarwegende bedrijfsbelangen. Daarnaast moet je meerderjarig zijn op het moment dat de beding is ondertekent.

Wanneer vervalt een concurrentiebeding?

Wil je ergens anders gaan werken, maar heb je een concurrentiebeding? Dan wordt je beperkt in je vrijheid tot aangaan van een nieuwe arbeidsovereenkomst. Laat je daarom adviseren, zodat je de juiste keuzes maakt en op de goede manier het gesprek aangaat met je werkgever. Werkt je werkgever niet mee? Dan is de gang naar de rechter onvermijdelijk. Hierbij kun je de rechter verzoeken tot vernietiging of schorsing van het beding.

Bij ontslag of faillissement vervalt een concurrentiebeding niet automatisch. Hiervoor moet je aanvullende afspraken maken met je werkgever in een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst.

arbeidsrechtadvocaat kantonrechter

Kantonrechter

In juli 2015 is het ontslagrecht erg veranderd en dit betekent dat ontslag meestal niet meer via de kantonrechter gaat. Ontslag om bedrijfseconomische redenen of bij langdurige ziekte wordt nu in eerste instantie afgehandeld door het UWV. Uiteraard hoop je dat je je ontslag goed kunt regelen met je werkgever, maar soms is de gang naar de kantonrechter onvermijdelijk.

“Krijg ik altijd een hogere transitievergoeding bij ontslag via een kantonrechter?”

Nee, dit is niet het geval. De kantonrechter is gebonden aan de wet. De enige uitzondering die een rechter kan maken is als er sprake is van een ernstig verwijtbaar feit. Dan is de kantonrechter vrij in het toewijzen van een vergoeding naar billijkheid.

Rechtsbijstand

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan is het mogelijk om hiervan gebruik te maken. Echter moet je dan wel met een aantal dingen rekening houden. De arbeidsrechtadvocaat die ingeschakeld wordt via de verzekering is niet altijd gespecialiseerd in arbeidsrecht en je bent afhankelijk van de inzet en kwaliteit van een onbekende advocaat. Vaak schikt een jurist van de rechtsbijstand snel.

Door zelf de beste advocaat arbeidsrecht in te huren ben je zeker van je zaak. De arbeidsrechtadvocaat assisteert je bij ontslag, geschillen rondom ziekte en alles rondom je arbeidsovereenkomst. Met een advocaat die is aangesloten bij de Advocatenorde ben je zeker van goede hulp.

Arbeidsrecht advocaat met gratis advies

Binnen het arbeidsrecht moet er zorgvuldig gehandeld worden. Het heeft tenslotte invloed op je toekomst, het verloop van een ontslagregeling en de hoogte van je transitievergoeding. Laat je daarom altijd goed adviseren door een arbeidsrecht advocaat. Vaak is het mogelijk om eerst een gesprek aan te gaan voor gratis advies. Tijdens het gesprek krijg je handige informatie en tips. Naar aanleiding van dat gesprek besluit je of je door wilt gaan met de procedure.

No cure no pay?

Bij een ‘no cure no pay’-garantie hoef je een jurist pas te betalen bij een behaald resultaat. Van tevoren spreek je samen met de jurist de hoogte van de vergoeding af. Meestal is dit een percentage van het bedrag wat toegekend wordt.

In de advocatuur is deze constructie echter niet toegestaan. Dit betekent dat advocaten niet mogen werken op ‘no cure no pay’. Echter geldt deze regel niet voor juristen. Schakel daarom een jurist in bij een dergelijke constructie. Een advocaat mag er wel voor kiezen om een minimaal bedrag in rekening te brengen. Dit noemen we een ‘no cure low pay’. Je betaalt bij een slechte uitkomst van de zaak een laag bedrag en bij een winst een hoger bedrag.

Hoe vind je de beste arbeidsrecht advocaat?

Op zoek naar een betaalbare arbeidsrecht advocaat? Dreigt er ontslag en wil je een advocatenkantoor inschakelen op het gebied van ontslagrecht? Via deze gids vind je eenvoudig en snel een geschikt advocatenkantoor voor jouw zaak. Vul je gegevens in op de offertepagina en ontvang snel een aantal offertes om te vergelijken. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken