Letselschade advocaat gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind jouw advocaat!

Gratis - Vrijblijvend

Letselschade advocaat

Ben je het slachtoffer van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Of zijn er medische fouten bij jou gemaakt en heb je letsel? Schakel dan een letselschade advocatenkantoor in. De advocaat stelt de tegenpartij aansprakelijk, verzamelt alle documentatie en helpt je bij het vaststellen van de hoogte voor de schadevergoeding voor je letsel.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vertellen we je meer over letselschadeadvocaten, waar je een dergelijk juridische hulp voor inschakelt, de aansprakelijkheid en het eisen van een letselschadevergoeding. Ga naar de offertepagina om je gegevens in te vullen en wij zorgen ervoor dat je een aantal gratis en vrijblijvende offertes van letselschadespecialisten ontvangt. Vergelijk de offertes en kies het advocatenkantoor dat het beste bij jou past.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat kun je inschakelen voor juridische hulp bij verkeersongevallen, arbeidsongevallen en medische fouten. Ze stellen juridische documenten op en helpen bij het vaststellen van een schadeclaim voor je letsel.

Een schadetraject na een verkeersongeval of arbeidsongeval is vaak erg lang en ingewikkeld. Een letseladvocaat heeft hier veel ervaring mee en weet wat er allemaal mogelijk is. Als slachtoffer hoef je je dan nergens meer druk over te maken.

Schakel een letselschade advocaat in voor:

 • juridische hulp bij verkeersongevallen;
 • vergoedingen voor arbeidsongevallen;
 • advies over medische fouten en vergoedingen;
 • indienen van schadeclaims (bijvoorbeeld de gemeente aanklagen).

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Weet jij wanneer je een letselschade advocaat moet inschakelen? Heb je een ongeval gehad en letsel? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een advocaat in te huren. Een letselschade advocaat vertelt je wat je het beste wel en niet kunt doen. Lees hoe je een advocaat vindt.

Maak na een ongeval foto’s voor bewijs als dat mogelijk is en ga naar een arts als dat nodig is. Heb je geen medische verzorging nodig, maar merk je later toch dat je hoofdpijn of iets anders krijgt? Bezoek dan alsnog een arts, ook als dat na een paar dagen is. De advocaat helpt bij het verzamelen van alle documenten, fungeert als tussenpersoon met de verzekering en dient een schadeclaim in als dat nodig is.

Lees hier meer over de verschillende soorten advocaten, werkzaamheden en kosten van een advocaat.

Letselschade advocaat nodig?

Benieuwd naar de kosten voor een letselschade advocaat? Vraag gratis offertes aan bij de advocaten uit onze bedrijvengids.

letselschade advocaat

Verkeersongeval

Heb jij een verkeersongeval gehad en hierdoor letsel? Wat vervelend! Een ongeval in het verkeer kan leiden tot grote immateriële en materiële schade, bijvoorbeeld een whiplash. Materiële schade is de schade aan je auto, fiets, kleding of bril. Maar ook misgelopen inkomsten doordat je niet mag werken of een vakantie die niet door kan gaan. Immateriële schade is schade die je niet direct ziet. Denk hierbij aan verdriet, angst of een trauma. Een whiplash komt veel voor na een verkeersongeval. Het is belangrijk om een arts te bezoeken bij vermoedens van een whiplash.

Bij een verkeersongeval is het altijd belangrijk om te bepalen wie er schuld heeft. Een letselschadeadvocaat helpt bij dit vraagstuk van aansprakelijkheid. Schakel daarnaast een advocaat in om de hoogte van de letselschadevergoeding vast te stellen.

Medische fout

Een medische fout door een arts heeft soms grote gevolgen. Bij een vermijdbare fout is het mogelijk dat de arts aansprakelijk is voor je letsel. Bij het behandelen van letsel na een medische fout word eerst je medisch dossier opgevraagd. De advocaten beoordelen je dossier en bekijken de mogelijkheden en de hoogte van de bedragen voor het vergoeden van het letsel. Soms wordt er een externe expert ingeschakeld om meer informatie in te winnen. Daarna wordt de schadeclaim voor de letselschade ingediend bij de arts of het ziekenhuis.

Een schadeclaim moet binnen 5 jaar na de operatie of behandeling ingediend worden. Een letselschadeadvocaat helpt je om de maximale vergoeding voor je letsel te krijgen. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in voor meer informatie!

Bedrijfsongeval

Een werkgever heeft een zorgplicht voor haar werknemers. Bij een ongeval onder werktijd spreken wij van een bedrijfsongeval. Werktijd is overigens een ruim begrip in dit geval. Want een bedrijfsongeval kan ook gebeuren tijdens de pauze of wanneer je onderweg bent naar een klant.

Een bedrijfsongeval kan leiden tot werkloosheid, gezondheidsproblemen en hoge medische kosten. Hiervoor wil je uiteraard een compensatie ontvangen. Heb je hulp nodig in het huishouden door het letsel? Ook daarvoor is het mogelijk om een vergoeding voor de letselschade in te dienen.

Soms is men bang dat een schadeclaim zorgt voor een verstoorde werkrelatie met de werkgever. Juist door een juridische hulp in te schakelen voorkom je zulke problemen. De letsel advocaat werkt als tussenpersoon tussen het bedrijf, de verzekering en jij als slachtoffer.

Materiële of immateriële schade?

Er bestaan twee verschillende soorten schade voor letsel: materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is altijd uit drukken in geld. Denk hierbij aan het medische traject, aanvullende medische kosten die niet door een zorgverzekeraar vergoedt worden en kosten die gemaakt worden om een ziekenhuis te bezoeken. Ook letsel aan een auto, fiets, kleding en bril vallen onder materiële schade. Heb je een tijd niet gewerkt door het letsel of moet je meer betalen door studievertraging? Ook dat is materiële schade.

Immateriële schade is lastiger uit te drukken in letsel en bedragen. De schadevergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het is een vergoeding voor de pijn, leed en gederfde levensvreugde die na een ongeval is ontstaan. De hoogte van het smartengeld wordt per geval vastgesteld. De gevolgen voor het slachtoffer zijn hierbij erg belangrijk.

Voorbeelden van materiële schade:

 • Schade aan voertuig, kleding en andere zaken
 • Medische kosten
 • Misgelopen inkomsten
 • Betalen van huishoudelijke hulp
 • Aanpassingen in huis
 • Hogere verzekeringspremie

Voorbeelden van immateriële schade:

 • Pijn en ongemak na ongeval
 • Blijvende lichamelijke en psychische klachten
 • Verdriet door wegvallen werk en sociale contacten
 • Littekens

letselschade advocaat kantoor

Verloop letselschadetraject

Ben je het slachtoffer van een verkeersongeval, ongeval op je werk of is er een medische fout bij jou gemaakt? Schakel dan een letselschadeadvocaat in. De advocaten nemen alles met je door en verzamelen de documenten. In sommige gevallen regelen de advocaten direct een voorschot zodat je de rekeningen kunt betalen. Daarna wordt de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk gesteld voor het ongeval en de schade.

Aansprakelijkheid is belangrijk voor het indienen van een schadeclaim. Wanneer de tegenpartij zijn verzekering inschakelt handelt je advocaat de gesprekken met de verzekeraar af. De advocaat berekent de hoogte van de schadeclaim en dient deze in bij de tegenpartij of de verzekering.

Stappenplan na ongeval:

 • Neem (indien mogelijk) foto’s van het ongeval
 • Ga naar een arts
 • Schakel een advocaat in via de offertepagina
 • Verzamel alle documenten
 • Aansprakelijkheid vaststellen
 • Schadeclaim indienen

Kosten letselschade advocaat

Juridisch advies na een ongeval is in de meeste gevallen gratis. Laat je altijd adviseren door een advocaat zodat je de juiste keuzes kunt maken. Na een ongeval is juridische hulp vaak erg welkom. Bij de meeste letselschadeadvocaten is het mogelijk gratis eerste gesprek aan te gaan. Wanneer er overgegaan wordt op het indienen van een schadeclaim vallen de advocaatkosten van een letselschade advocaat ook onder de materiële vergoeding. Je hoeft dus niets te betalen.

Wie betaalt de kosten van de letselschade advocaat?

De kosten voor een letselschade advocaat vallen onder materiële schade. Bij de berekening van de hoogte van de schadeclaim worden de advocaatkosten direct meegenomen. Wanneer je een letselschadeadvocaat inschakelt hoef je dus niets te betalen. Het wordt in rekening gebracht bij de tegenpartij of de aansprakelijke verzekeraar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vergoeding minder hoog is als je een letselschadeadvocaat inschakelt. Integendeel zelfs. Een advocaat gespecialiseerd op het gebied van letselschade gaat altijd voor de maximale vergoeding.

Op deze pagina’s lees je meer over wanneer advocaatkosten aftrekbaar zijn en pro deo advocaatkosten.

Smartengeld

Smartengeld is de vergoeding voor de geleden immateriële schade. Hieronder valt het leed en gederfde levensvreugde. Bijvoorbeeld blijvend lichamelijk of geestelijk letsel door een whiplash, littekens en verdriet door het wegvallen van hobby’s, werk en sociale contacten. Ben je in je goede naam of eer geschaad? Dan valt dit ook onder immateriële schade.

De ANWB verzamelt alle smartengeldbedragen in de Smartengeldgids. Deze gids wordt gebruikt als leidraad voor het vaststellen van de hoogte van het smartengeld en kan ingezien worden door een letselschadeadvocaat of –jurist.

De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van een groot aantal factoren. Onder andere de leeftijd, duur van de ziekenhuisopnames, looptijd van het medische traject, beperkingen voor de toekomst en de mate waarin iemand arbeidsongeschikt is geworden. Er wordt ook rekening gehouden met de aansprakelijkheid, de ernst van het letsel en de mate van bewustzijn.

advocaat letselschade

Letselschade advocaat no cure no pay

Je bent vast wel bekend met het concept ‘no cure no pay’. Met het ‘no cure no pay’-systeem hoef je alleen te betalen als er winst is behaald. Krijg je geen letselschadevergoeding of is er sprake van verlies? Dan betaal je niets. Deze constructie is verboden voor advocaten, maar je kunt wel een jurist inschakelen met een ‘no cure no pay’.

Toch liever een letselschadeadvocaat? Sommige advocaten werken met het ‘no cure low pay’-systeem. Via dit systeem betaal je een lag bedrag bij verlies en een hoger bedrag bij winst. De advocaatkosten dien je tegelijkertijd in bij de aansprakelijke partij met de letselschadevergoeding, waardoor het je geen geld kost.

Keurmerk letselschade?

De Letselschade Raad werkt samen met alle betrokken partijen om het proces bij letselschade te verbeteren. Sinds 1 januari 2017 is De Letselschade Raad gefuseerd met de Stichting Keurmerk Letselschade.

In Nederland hebben we nu één onafhankelijk instituut die een keurmerk afgeeft aan letselschadebedrijven. De Raad is onafhankelijk en bestaat uit meerdere betrokken partijen. Denk hierbij aan de ANWB, Slachtofferhulp Nederland, verzekeraars en geneeskundige adviseurs. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Vereniging voor letselschadeadvocaten zijn toehoorders. De Raad ontwikkelt niet alleen gedragscodes, voorlichting en richtlijnen voor schadevergoedingen, maar houdt ook toezicht op de kwaliteit.

Claim smartengeld

Vul het formulier in en onze advocaten zorgen ervoor dat je ontvangt waar je recht op hebt.

KvK gecontroleerd

Vergelijk op uw gemak gratis offertes van letselschade advocaten uit uw buurt.

Vergelijk tarieven

Kies uit een aantal vakkundige letselschade advocaten en bespaar op de kosten!

Letselschadeadvocaat nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heb je letsel door een arbeidsongeval? Heb je letsel zoals een whiplash? Of ben je betrokken bij een verkeersongeval? Dien dan een schadeclaim in om de kosten na het ongeval te betalen. Ben je het slachtoffer van een medische fout? Een letselschadeadvocaat helpt je bij het eisen van een vergoeding voor geleden schade en smartengeld.

Vraag gratis offertes aan

Via de advocatengids vind je alle advocaten in Nederland. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van professionele letselschade advocaten. Je zit nergens aan vast en kunt je zo rustig opeen geschikt letselschadebureau. !

Start nu je gratis offerteaanvraag!