Wat kost een letselschade advocaat?

Vergelijk gratis offertes en vind jouw advocaat!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten letselschade advocaat

Wil je een letselschade advocaat inschakelen maar ben je bang voor hoge kosten? In veel gevallen kun je de kosten van je letselschade advocaat verhalen op de tegenpartij. Ook een letsel advocaat inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je de offertes zo snel mogelijk in je mailbox. Vergelijk, en kies de letselschade advocaat met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een letselschade advocaat. Je leest ook over de mogelijkheid van een gratis letselschade advocaat, en wanneer je de kosten op de tegenpartij kunt verhalen.Wat kost een letselschade advocaat?

In veel gevallen hoef je de kosten voor een letselschade advocaat niet zelf te betalen. Deze kosten kun je namelijk claimen bij de verantwoordelijke partij van jouw ongeval. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om een betrouwbare letselschade advocaat in te schakelen.

Hier vind je meer informatie over de kosten en werkzaamheden van een advocaat.

Wie betaalt de kosten van een letselschade advocaat?

Als je een letselschade advocaat in de arm neemt, dan is dat omdat je een schadevergoeding claimt bij de veroorzaker van jouw ongeval. De kosten die je maakt voor de letselschade zaak zijn ook een kostenpost die je kunt claimen. Dit betekent dus dat de tegenpartij uiteindelijk jouw advocaatskosten betaalt.

Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden.

Allereerst moet de aansprakelijkheid zijn vastgesteld. Een andere partij moet aansprakelijk zijn voor het letsel dat jij hebt opgelopen. Daarnaast moet het gaan om ‘redelijke kosten’, wat inhoudt dat de kosten voor de letselschade advocaat in verhouding moeten staan met de omvang van de totale schade. Hieronder lees je meer over deze voorwaarden. Op deze pagina lees je wanneer advocaatkosten aftrekbaar zijn.

letselschade advocaat

Vaststellen aansprakelijkheid

De eerste stap in een letselschade zaak is het vaststellen van de aansprakelijkheid. Pas als de aansprakelijkheid is toegewezen aan een tegenpartij is het mogelijk om de kosten voor de letselschade advocaat bij deze tegenpartij te verhalen.

De letselschade advocaat helpt je hierbij. Het vaststellen van de aansprakelijkheid gebeurt vaak aan de hand van getuigenverklaringen en eventueel een proces-verbaal. Soms erkent de tegenpartij de aansprakelijkheid direct, maar in veel gevallen wordt hierover gediscussieerd. In extreme zaken is het zelfs mogelijk om het oordeel van de rechter te vragen.

Redelijke kosten letselschadeadvocaat

Een tweede belangrijke voorwaarde is dat het gaat om redelijke kosten van een letselschade advocaat. Dit houdt twee dingen in:

  • Het moet redelijk zijn dat je een letselschade advocaat hebt ingeschakeld. Bij zeer gering letsel is een simpele berekening vaak voldoende om de schade te claimen. In dat geval hoeft u geen letslschade advocaat in te schakelen.
  • De kosten van de letselschade staan in verhouding met de omvang van het letsel. Zijn de kosten voor de letselschade advocaat te hoog in verhouding met de schade die u opgelopen hebt? Dan is de kans groot dat u de kosten niet of slechts voor een deel vergoed krijgt.

Letselschade advocaat inschakelen om een schadevergoeding te claimen?

Vergelijk advocaten in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

No-cure-no-pay letselschade advocaten

Veel letselschade specialisten werken volgens een no-cure, no-pay principe. Dit houdt in dat je niets hoeft te betalen tot de hulp je ook iets oplevert. En in de meeste gevallen wordt de rekening voor het letselschadebureau direct ingediend bij de aansprakelijke tegenpartij. Zo zit u er niet tussen en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Let op! Schakelt u een letselschade advocaat in? Advocaten werken niet volgens een no cure, no pay principe. Dit is vanuit de Orde van Advocaten niet toegestaan. U mag de kosten wel claimen op de verantwoordelijke tegenpartij, waardoor de juridische hulp u niets kost.

Pro-deo letselschade advocaat

Kun je de kosten voor een letselschade advocaat niet opbrengen maar heb je wel hulp nodig? Misschien kom je in aanmerking voor een pro-deo advocaat.

Een pro-deo letselschade advocaat is een gratis letselschade advocaat voor mensen waarvan het gezinsinkomen onder een bepaalde grens ligt. Hiervoor wordt gekeken naar het fiscaal inkomen van twee jaar vóór het huidige jaar. Of je recht hebt op een pro-deo advocaat, controleert de letselschade advocaat vaak tijdens het intake gesprek. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je ook bij een beperkt inkomen profiteren van de beste hulp tijdens de letselschade zaak. Lees hier hoe je een goede advocaat vind en welke soorten advocaten er zijn.

Rechtsbijstand voor letselschade?

Heb je een verzekering afgesloten voor rechtsbijstand? Natuurlijk is het mogelijk om deze verzekering in te schakelen voor juridische hulp.

Wanneer heb ik recht op rechtsbijstand bij letselschade?

    • Bij letsel na een verkeersongeval.
    • Bij letsel als gevolg van een bedrijfsongeval.
    • Bij letsel door nalatigheid van de gemeente.

Zitten er ook nadelen aan het inschakelen van een rechtsbijstand letselschade advocaat?

Wanneer je via de rechtsbijstand een jurist inschakelt, dan gaat het vaak om beginnende juristen zonder ervaring in letselschade. Als het voelt alsof jouw zaak te snel wordt afgerond of als je niet tevreden bent over de hulp die je hebt gekregen, kun je bij een letselschade advocaat een second opinion aanvragen. Lees meer over het verschil tussen een advocaat en jurist.

kosten letselschade advocaat

Letselschadeadvocaat nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wil je ook de hulp van een letselschade advocaat inschakelen? Met goede hulp vergroot je de kans op een passende schadevergoeding en weet je zeker dat je geen kostenpost vergeet! Op zoek naar een betrouwbare letselschade advocaat bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes. Vergelijk en kies de letselschade advocaat met het beste aanbod. Op die manier ben je verzekerd van de beste prijs én een betrouwbare letselschade advocaat! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens op vast. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken