Wat kost een arbeidsrecht advocaat?

Vergelijk gratis offertes en vind jouw advocaat!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten arbeidsrecht advocaat

Is de arbeidsovereenkomst door je werkgever beëindigd? Ga dan snel op zoek naar een arbeidsrecht advocaat die jou kan helpen. Een jurist helpt wanneer je het ontslag wil aanvechten en kan een betere transitievergoeding voor je regelen. Daarnaast stel jij je WW-uitkering zeker als je een jurist inschakelt. No cure, no pay, dus er zitten geen risico’s aan verbonden.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een arbeidsrechtsadvocaat. Je vindt hier de gemiddelde tarieven van verschillende advocatenbureaus en je leest meer over het aftrekken van de advocaatkosten. Zoek je iemand die je kan ondersteunen na een ontslag? Vergelijk nu gratis de tarieven van meerdere advocaten uit jouw regio.

Wat kost een arbeidsrecht advocaat?

Een goedkope arbeidsrecht advocaat rekent een uurtarief van gemiddeld €100,- tot €200,-. Kies je voor arbeidsrecht advocaat met zeer veel ervaring dan liggen de tarieven per uur gemiddeld tussen de €300,- tot €400,-. Gemiddeld genomen liggen de tarieven van het advocatenkantoor tussen de €200,- tot €300,- per uur. De kosten kunnen aardig oplopen. Gelukkig kun je via je rechtsbijstandverzekering een deel van de kosten vergoed krijgen. Heb je dit niet? Dan heb je mogelijk recht op een advocaat van onvermogen. Lees meer over advocaatkosten.

Uurtarief arbeidsrecht advocaat

Omschrijving Gemiddelde kosten per uur*
Laag tarief €100,- tot €200,-
Gemiddeld tarief €200,- tot €300,-
Hoog tarief €300,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per advocatenkantoor kunnen verschillen.

Een jurist of advocaat inhuren?

Vaak wordt er gedacht dat je bij een geschil met de werkgever direct een advocaat nodig hebt. In de meeste gevallen kun je echter ook een jurist inschakelen. Een jurist is goedkoper dan een advocaat, en daardoor blijven de kosten ook laag.

Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen een jurist en advocaat. Zo is een arbeidsrecht advocaat wel een jurist, maar is een jurist niet per se een arbeidsrecht advocaat. Zowel een jurist als advocaat heeft een universitaire rechtenstudie gevolgd. Wie na deze studie advocaat wil worden, volgt nog een driejarige advocatenopleiding. Zowel een jurist als advocaat zijn bevoegd om voor de kantonrechter op te treden. Alleen een advocaat is bevoegd om voor de rechtbank op te treden. Lees meer over de werkzaamheden van een advocaat.

Benieuwd naar de kosten van een arbeidsrechtadvocaat?

Via het offerteformulier vraag je vrijblijvend offertes aan.

Juridische kosten bij ontslag

Bij ontslag kan het verstandig zijn om de hulp van een arbeidsrecht advocaat of jurist in te roepen. Misschien omdat je het ontslag wil aanvechten of juist voor een controle van de vaststellingsovereenkomst. Omdat je een jurist kunt inschakelen in plaats van een arbeidsrecht advocaat, blijven de kosten relatief laag.

Bij ontslag op slaande voet, vanwege ziekte of om bedrijfseconomische redenen betaal je een uurtarief van gemiddeld €100,-. De kosten voor een controle van de vaststellingsovereenkomst liggen rond de €750,-. De meeste advocaten werken middels het no cure, no pay principe zodat er geen risico’s aan verbonden zitten.

Kosten bij ontslag

Omschrijving Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Ontslag op staande voet €100,- per uur
Ontslag om bedrijfseconomische redenen €100,- per uur
Ontslag vanwege ziekte €100,- per uur
Ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie €100,- per uur
Controle van vaststellingsovereenkomst bij ontslag met wederzijds goedvinden Vanaf €750,-
Ontslag bij faillissement of verwijtbaar disfunctioneren Afhankelijk van jouw situatie

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per situatie kunnen verschillen.

kosten arbeidsrecht advocaat

Juridische kosten verhalen op de werkgever

Wanneer je werkgever je arbeidsovereenkomst wil beëindigen, dan kun je ervoor kiezen om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Natuurlijk zitten hier kosten aan verbonden. Veel mensen vragen daarom of het mogelijk is om de juridische kosten op de werkgever te verhalen. Het antwoord hierop is ja: in de meeste gevallen betaalt de werkgever de juridische kosten bij ontslag. Sterker nog: veel bedrijven hebben al een bedrag beschikbaar gesteld voor deze juridische kosten. Maak hier gebruik van, zodat het te behalen voordeel voor jou een stuk groter is.

Kosten arbeidsrecht advocaat aftrekbaar?

In het verleden kon je de juridische kosten na een de beëindiging van je arbeidsovereenkomst aftrekken bij de belastingdienst. Sinds 2001 bestaan deze aftrekposten niet meer. Zoals je hebt kunnen lezen, kun je deze kosten wel verhalen op je werkgever.

Als de werkgever jouw arbeidsovereenkomst beëindigt, mag de werkgever jou een belastingvrije vergoeding geven. De werkgever is namelijk in staat om deze vergoeding als bedrijfskosten op te voeren. Ga bij ontslag daarom in gesprek met jouw werkgever over een eventuele vergoeding. Lees meer over wanneer advocaatkosten aftrekbaar zijn.

kosten jurist

Waarom arbeidsrechtadvocaat inschakelen?

Er zijn een aantal redenen waarom je een arbeidsrecht advocaat of jurist zou moeten inschakelen. Allereerst omdat je dan zeker bent van een WW-uitkering. Dat is erg belangrijk, zeker in het geval van ontslag op staande voet. Op die manier heb jij inkomen totdat je een nieuwe arbeidsovereenkomst tekent. Bovendien is de hulp van een jurist op basis van het no cure, no pay principe. Lees meer over de soorten advocaten en het vinden van de juiste advocaat.

  • Een arbeidsrecht advocaat bemiddeld tussen jou en je werkgever en helpt zo een procedure te voorkomen.
  • Een arbeidsrecht advocaat helpt je met het vaststellen van een betere ontslagregeling, een hogere transitievergoeding en andere tegemoetkomingen.
  • Als jij bij de beëindiging van je arbeidsovereenkomst een advocaat inschakelt ben je zeker van een WW-uitkering.
  • No cure, no pay. Bovendien is de kans groot dat de tarieven van het advocatenkantoor betaalt worden door je werkgever.

Arbeidsrechtsadvocaat nodig? Bespaar op de kosten!

Op zoek naar een arbeidsrecht advocaat uit je regio? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van deze bedrijvengids! Je vindt hier een compleet overzicht van alle advocaten in heel Nederland.

Vul het offerteformulier in en je ontvangt al snel tot wel 6 offertes van advocaten uit je eigen regio. Vergelijk de tarieven en kies zo voor het advocatenkantoor met het beste aanbod! No cure, no pay! Dus er zitten geen risico’s aan verbonden. Betalen hoeft dus alleen als het jou ook wat oplevert.

Ben je op staande voet ontslagen? Of is je arbeidsovereenkomst om bedrijfseconomische redenen beëindigd en ben je het daarmee niet eens? Ga dan snel op zoek naar een arbeidsrecht advocaat uit jouw regio!

Start nu je gratis aanvraag