Vind de beste advocaat in Oudorp

Kom gemakkelijk en snel in contact met advocaten uit Oudorp en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Advocaten Oudorp

Top 11 advocaten in Oudorp

Compleet overzicht van alle advocaten in Oudorp en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk gratis tarieven!

Advocaat Oudorp inschakelen?

In Oudorp zijn 11 advocaten beschikbaar. Via Advocatengids.net vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare advocaat of advocatenkantoor. Onderstaand een overzicht van alle advocaten bij jou in de buurt. Ieder advocatenkantoor heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. contactgegevens en adresgegevens.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte advocaat uit je Oudorp? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk eenvoudig tarieven van advocatenkantoren.

Informatie over Oudorp

Oudorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en heeft 13515 inwoners, bestaande uit 6658 mannen en 6857 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 40 jaar.

Op zoek naar een goede, betaalbare advocaat?

Overzicht van de top 11 advocaten in Oudorp en omgeving

advocaat Oudorp

Vind de meest geschikte advocaat in Oudorp

Heb je een geschil met je werkgever en ben je benieuwd wat je rechten zijn? Of ga je scheiden en zoek je een specialist die jouw belangen behartigt? Dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Hoe vind je eenvoudig een goed advocatenbureau uit de buurt? Dat is heel simpel: via onze offerteservice!

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van advocaten uit deze bedrijvengids. Alle bedrijven in deze gids zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Op deze pagina vind je handige informatie over de werkzaamheden van advocaten en wanneer je een kunt inschakelen. Ook lees je met welke kosten je rekening moet houden en vind je handige tips bij het vinden van een goede advocaat.

Voordelen van gratis offertes vergelijken

 • In plaats van dat je bij verschillende bureau’s prijzen moet opvragen, hoe je dat maar één keer toen. Toch kun je daarna verschillende gratis offertes met elkaar vergelijken.
 • Via deze advocatengids vind je altijd een betrouwbaar advocatenbureau uit Oudorp. Alle bureau’s op deze site zijn namelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Door gratis de tarieven van advocaten te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt! Je krijgt inzicht in de prijzen van advocaten en je kiest de specialist die het best bij je wensen past.


Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist? Alle advocaten zijn juristen, omdat zij een universitaire studie Rechtsgeleerdheid succesvol hebben afgerond. Andersom geldt niet hetzelfde: niet alle juristen zijn advocaat. Dit betekent echter niet dat je zaak bij een jurist niet in goede handen is.

Wat doet een advocaat?

Een advocaat heeft een uitgebreid takenpakket. De juridische hulp omvat onder andere bemiddeling met als doel het beste resultaat voor jou bereiken, het sluiten van overeenkomsten en bepalen van de hoogte van een schadeclaim.

Gesprekken tussen verschillende partijen zoals de verzekering en aansprakelijke partij, bemiddelen bij een echtscheiding of het bepalen van de hoogte bij alimentatie. Het hoort er allemaal bij.

Daarnaast starten ze een rechtszaak wanneer dit nodig is. Een echtscheiding? Dan dient een echtscheidingsadvocaat een verzoekschrift hiervoor in bij de rechter. Voor elk rechtsgebied zijn er gespecialiseerde advocaten. Wanneer je te maken krijgen met een civiele rechter, dan is het verplicht om een advocaat in te schakelen.

De belangrijkste taken van advocaten op een rij:

 • Bemiddeling om de partijen dichter tot elkaar te brengen
 • Onderhandelen met de tegenpartij
 • Het geven van deskundig advies
 • Procederen, wanneer je tegen iemand (of bijvoorbeeld de gemeente) een zaak wilt beginnen

Lees hier meer over de werkzaamheden van een advocaat.

Beschermde titel “advocaat”

In Nederland mag je jezelf niet zomaar ‘advocaat’ noemen, het is namelijke en beschermde titel. Om de titel advocaat te moeten voeren moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ten eerste moet je jurist zijn, dat wil zeggen dat je een rechtenstudie behaald moet hebben. Daarna moet je ongeveer drie jaar stagelopen bij een ervaren advocaat. Pas dan kun je beëdigd worden als advocaat. Lees hier hoe je een advocaat vind die bij je past.

Voordelen inschakelen advocaat Oudorp

 • Je advocaat neemt lastige discussies en vervelende gesprekken met de andere partij van je over. Daarbij behartigt hij altijd jouw belangen.
 • Advocaten helpen je met het verzamelen van genoeg en goed bewijsmateriaal, zodat je een sterkere zaak hebt.
 • Bij het afhandelen van een schadeclaim of een ander juridisch probleem is een deskundige aanpak nodig. Dat bereik je alleen met een ervaren advocaat. Die is op de hoogte van alle wetten en regels die met jouw probleem te maken hebben.

Vergelijk advocaten uit Oudorp

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.


Wat kost een advocaat?

Het uurtarief van advocaten uit Oudorp is afhankelijk van de mate van ervaring. Hoe meer ervaring, hoe hoger de uurprijs. Wat kost een advocaat? Voor een advocaat met veel ervaring betaal je ongeveer tussen de €300,- tot €400,- per uur. Een advocaat met minder ervaring kost gemiddeld tussen de €200,- en €300,- per uur.

Beginnende advocaten hanteren meestal een uurtarief tussen de €100-, en €200,- per uur. In de meeste gevallen kunnen ze van tevoren goed inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben voor je zaak. Je kunt ook een maximaal aantal uren afspreken.

Als je niet te veel verdient, kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan worden de meeste kosten door de overheid betaald. Vraag gratis offertes aan en ontvang persoonlijk advies.

Wat kost een advocaat per uur?

Omschrijving Gemiddelde kosten per uur*
Laag tarief €100,- tot €200,- per uur
Gemiddeld tarief €200,- tot €300,- per uur
Hoog tarief €300,- tot €400,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van advocatenkantoren Oudorp, inclusief btw. Het exacte uurtarief hangt af o.a. af van de zaak en de ervaring van de advocaat.

Advocaatkosten per dienst

Dienst van advocatenkantoor Gemiddelde kosten*
Juridische beoordeling van het geschil + een juridische brief €350,-
Hulp bij een procedure bij de Geschillencommissie €1.450,-
Hulp bij een procedure bij de rechter €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van advocaten Oudorp. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij advocatenkantoren uit je regio.


Besparen op de kosten van een advocaat?

Vergelijk tarieven van advocaten uit je regio & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Waarvan zijn de kosten van advocaten afhankelijk?

Naast het uurtarief moet je ook rekening houden met een aantal andere kostenposten.

De volgende factoren bepalen de totaalprijs van een advocatenbureau:

 • Uurtarief. Elk advocatenbureau mag zelf het uurtarief bepalen. Daarom is het erg nuttig om offertes te vergelijken. Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt.
 • Bijkomende kosten. Je moet rekening houden met extra kosten wanneer de zaak voor de rechter komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan griffierechten of de kosten van eventuele deskundigen.
 • Reiskosten. Advocaten rekenen voor reistijd vaak de helft van het uurtarief.
 • Geen kosten bij gewonnen zaak? Dit gaat helaas niet altijd op. Vaak krijg je bij winst een deel van de kosten vergoed, maar soms ook helemaal niks.

Hoe besparen op de advocaatkosten?

Omdat advocaatkosten over het algemeen niet laag zijn, is het fijn om te weten dat je wel op de kosten kunt besparen. Doe daarom je voordeel met de volgende bespaartips!

Ten eerste is het altijd verstandig om gratis offertes te vergelijken. Niet alleen kies je zo een advocatenkantoor uit Oudorp dat bij je wensen past, je krijgt ook inzicht in advocaatkosten in jouw regio. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Daarnaast kun je soms kosten terugkrijgen. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, worden de kosten van een advocaat door je verzekeraar betaalt.

Heb je geen verzekering?

Tot een zeker inkomen kun je dan in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan betaalt de staat en (groot) deel van de kosten. Dit wordt ook wel toevoeging genoemd. Lees hier of je advocaatkosten aftrekbaar zijn.

Advocaat Oudorp inschakelen: waarop letten?

Kies je advocaat uit Oudorp bewust, zodat je zeker weet dat deze bij je wensen en budget past. Wanneer je gratis offertes aanvraagt, ontvang je er snel een aantal. Maar waar moet je precies op letten met vergelijken?1. Specialisme in rechtsgebied en ervaring

Binnen de advocatuur zijn er verschillende rechtsgebieden waarin iemand zich kan specialiseren. Elk rechtsgebied heeft andere regels en wetten. Hoe meer ervaring binnen het specialisme, hoe beter hij op de hoogte is van de manier van werken, de rechtsgang en alle ontwikkelingen.

2. Zijn de advocaten lid van beroepsvereniging?

De Nederlandse orde van advocaten is een beroepsvereniging waarbij alle advocaten in Nederland zijn ingeschreven. De onafhankelijke orde staat voor toegang tot het recht voor iedereen en een goed functionerende rechtstaat. Deskundigheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij de NOvA.

Wil je meer weten? Kijk dan op advocatenorde.nl.

3. Prijzen en duidelijke afspraken

Het is belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt met je advocaten. Zo voorkom je eventuele financiële verrassingen. Bepaal de prijs en maak afspraken rondom de communicatie, afhandeling en je eisen. Door duidelijke afspraken te maken weet je precies wat je kunt verwachten.

advocaten Oudorp

4. Werkzaam voor groot of klein advocatenkantoor in Oudorp?

Wat is het verschil tussen een groot of klein advocatenbureau? Bij een groot advocatenkantoor is meer kennis aanwezig. Het nadeel is dat je niet de enige klant bent.

Bij een klein advocatenbureau kun je vaak rechtstreeks contact opnemen met je advocaat, in plaats van via een secretaresse. De grote advocatenkantoren bevinden zich in Nederland meestal in de grote steden.

5. Benut gratis intakegesprek van advocatenkantoor

Het is vaak mogelijk om een gratis intakegesprek aan te vragen bij een advocatenkantoor. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie mee te nemen naar zo’n gesprek. Een tip voor het gesprek is om een aantal vragen op te stellen, zodat je niets vergeet. Een intakegesprek is vrijblijvend, dus je zit nergens aan vasten je krijgt vaak gelijk al nuttige informatie waar je mee verder kunt.

Advocaat zoeken: eenvoudig en effectief

Heb je een advocaat uit Oudorp nodig? Je vindt heel gemakkelijk een goed advocatenkantoor in de buurt door gebruik te maken van onze offerteservice. Je hoeft maar één keer een aanvraag te doen en je ontvangt van meerdere kantoren een persoonlijke offerte. De service is geheel gratis én vrijblijvend!


Op zoek naar een goede en betaalbare advocaat?

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.

Gratis tarieven vergelijken


Wat is een pro deo advocaat?

Een pro deo advocaat wordt gesubsidieerd door de overheid. De pro deo advocaat ontvangt dan financiering van de overheid zodat een groot gedeelte van jouw kosten door de overheid worden betaald. Wel moet jezelf altijd een eigen bijdrage betalen.

De eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en het vermogen dat je op dat moment hebt. De Raad voor Rechtsbijstand behandelt de aanvragen en bepaalt of je in aanmerking komt voor een toevoeging advocaat.

Voor het ontvangen van een toevoeging of pro deo hulp vanuit de overheid moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Inhoudelijke voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat het een zaak moet zijn voor een Nederlandse rechter en dat het gaat om een zaak die je zelf niet kunt oplossen. Financiële voorwaarden gaan over de hoogte van je inkomen en het vermogen.

Advocaat voor welk rechtsgebied?

Binnen de rechtsgeleerdheid in Nederland zijn er veel verschillende specialisaties, die rechtsgebieden worden genoemd. Dat maakt dat er ook veel verschillende soorten advocaten zijn. Veel advocaten in Oudorp hebben zich namelijk in een bepaald rechtsgebied gespecialiseerd. Met een specialist weet je zeker dat je zo goed mogelijk geholpen wordt.

Wat zijn de bekendste rechtsgebieden in Nederland?

 • Ondernemingsrecht: voor alle zaken die te maken hebben met organisaties met een winstoogmerk.
 • Arbeidsrecht advocaat: voor wanneer je een geschil met je werkgever of een van je werknemers hebt. Lees hier meer over de kosten van een arbeidsrecht advocaat.
 • Bestuursrecht: het gebied dat gaat over wanneer de Nederlandse overheid vergunningen mag verlenen of subsidies mag toekennen.
 • Ambtenarenrecht: dit gebied is de tegenhanger van het arbeidsrecht en houdt zich bezig met de rechten en plichten van ambtenaren en hun werkgever.
 • Letselschade advocaat: gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met letselschadezaken.
 • Familierecht: voor verschillende zaken, zoals een naamswijziging, alimentatie, voogdijregelingen en gezinshereniging.
 • Scheidingsadvocaat: voor zaken die te maken hebben met echtscheidingen. Je leest hier meer over de kosten van een echtscheidingsadvocaat.
 • Ontslagrecht: gespecialiseerd in alle regels en wetten rondom een ontslag.
 • Erfrecht: dit gebied houdt zich bezig met wie je erfgenamen zijn en hoeveel zij erven.
 • Strafrecht: goed op de hoogte van strafbare feiten.
 • Huurrecht: voor wanneer je een geschil hebt met je huurder of verhuurder.

Andere rechtsvormen

Naast de eerder genoemde rechtsgebieden kent het Nederlandse rechtssysteem nog meer gebieden. Het is afhankelijk van je zaak of probleem onder welk gebied het valt. Het is altijd verstandig om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Deze is namelijk helemaal op de hoogte van alle wetten en regels die met jouw kwestie te maken hebben.

 • Vreemdelingenrecht
 • Jeugdrecht
 • Civiel recht
 • Contractrecht
 • Verzekeringsrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Verbintenissenrecht
 • Beslastingrecht
 • Faillissement – Insolventierecht
 • Belastingrecht
 • Vastgoedrecht
 • Huurrecht
 • ICT en internetrecht
 • Incasso
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • Consumentenrecht
 • Bouwrecht

advocaten Oudorp

Gratis juridisch advies of rechtshulp?

Heb je rechtsbijstand nodig, maar kun je het niet betalen? In veel gevallen is het dan mogelijk om gratis of met korting rechtshulp te krijgen. Welke mogelijkheden zijn er?

Wanneer je een juridisch probleem hebt, kun je altijd terecht bij het Juridisch Loket. Zij bieden een gratis telefonisch consult of een afspraak op een van de vestigingen. Op juridischloket.nl vind je meer informatie.

Als je onder een bepaald inkomen zit, worden (een deel van) je advocaat door de overheid betaalt. Deze gesubsidieerde bijstand (zie rechtsbijstand.nl) wordt ook wel advocaat van onvermogen of pro deo advocaat genoemd in de volksmond.

Advocaat nodig?

Heb je een goede en betaalbare advocaat nodig?

Gratis tarieven vergelijken

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.

Vind de juiste advocaat

Vergelijk de offertes en vind de juiste advocaat!


Geschikt advocatenkantoor Oudorp vinden? Vergelijk gratis offertes!

Een advocaat staat je niet alleen bij in een rechtszaal, maar is je ook graag van dienst met de afhandeling van alle juridische problemen. Ook voor juridisch advies kun je een advocaat inschakelen. Met onze offerteservice vind je heel gemakkelijk een advocaat die precies bij je wensen past.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van advocaten uit Oudorp. Door deze te vergelijken, zie je snel welk advocatenkantoor het beste aanbod geeft. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Nu gratis offertes vergelijken