79 advocaten in Apeldoorn

Een overzicht van alle advocaten in Apeldoorn

Gratis offertes vergelijken Vergelijk gratis tarieven!

In Apeldoorn zijn 79 advocaten beschikbaar. Via Advocatengids.net vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare advocaat of advocatenkantoor. Onderstaand een overzicht van alle advocaten bij jou in de buurt. Ieder advocatenkantoor heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. contactgegevens en adresgegevens.

Advocaat gezocht?

Iedere advocaat zijn expertise. Doordat alle advocaten uit heel Nederland in de bedrijvengids zijn opgenomen vind je altijd een geschikt advocatenkantoor passend bij jouw situatie. Een overzicht van een aantal rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht
 • Letselschade advocaat
 • Strafrecht
 • Echtscheidingsadvocaat
 • Huurrecht
 • Familierecht

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Informatie over Apeldoorn

Apeldoorn is een plaats in de provincie Gelderland en heeft 141107 inwoners, bestaande uit 69210 mannen en 71897 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar.

Op zoek naar een goede, betaalbare advocaat?

Overzicht van alle 79 advocaten in Apeldoorn

Vraag nu gratis offertes aan. Het is in 2 minuten geregeld!

advocaat Apeldoorn

Advocatengids.net – Vind een advocatenkantoor in Apeldoorn

Heb je een advocaat nodig? Of juridische hulp van een advocatenkantoor? Op deze pagina lees je meer over de voordelen van het inschakelen van een advocatenkantoor, waar je op moet letten en de verwachte prijzen. Ook vertellen we je meer over de verschillende rechtsgebieden waar je een advocatenkantoor voor kunt inschakelen.

Via deze advocatengids vind je alle advocaten in Nederland. Ga naar de offertepagina om een aantal offertes te ontvangen. Deze dienst is geheel vrijblijvend en gratis en zowel voor bedrijven als voor particulieren. Vergelijk de prijzen en kies zo de juiste advocaat uit je regio!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt snel een aantal gratis offertes om te vergelijken. Om het beste advocatenkantoor te kiezen voor jouw situatie is het belangrijk dat je kijkt naar de manier van communiceren, de prijs en het gevoel dat je bij de advocaat krijgt. Tenslotte is vertrouwen erg belangrijk en moet je je goed voelen bij je keuze.

Voordelen van inschakelen advocatenkantoor

Door een advocatenkantoor in te schakelen profiteer je van een aantal voordelen. Het afhandelen van een schadeclaim of rechtszaak kost veel tijd en is vaak een emotionele periode. Een advocatenkantoor behartigt altijd jouw belang en biedt juridische hulp. De advocaat fungeert als tussenpersoon en voert de gesprekken voor jou. Jij hoeft dus geen schadeclaims in te dienen, moeilijke gesprekken met verzekeringen te voeren of in discussie te gaan met je werkgever bij een arbeidsconflict.

De voordelen van een advocatenkantoor:

 • Jouw belang staat voorop.
 • Fungeert als tussenpersoon.
 • Bemiddelt en onderhandelt.
 • Je hoeft niets meer te regelen.


Wat doet een advocaat?

Een advocaat heeft diverse werkzaamheden. Het belangrijkste is natuurlijk dat advocaten juridische hulp bieden. Van het indienen van een verzoekschrift voor een echtscheiding tot het bepalen van de hoogte van alimentatie of een schadeclaim. Voor elk rechtsgebied zijn er advocaten die zich hierin hebben gespecialiseerd. Schakel een arbeidsrechtadvocaat in voor problemen die met werk te maken, een scheidingsadvocaat bij een echtscheiding en een letselschade advocaat na een verkeersongeval.

Kosten van advocaat

OmschrijvingGemiddelde kosten per uur*
Laag tarief€100,- tot €200,- per uur
Gemiddeld tarief€200,- tot €300,- per uur
Hoog tarief€300,- tot €400,- per uur

* Let op dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Het exacte uurtarief hangt af o.a. af van de zaak en de ervaring van de advocaat.

De kosten voor een advocaat zijn van verschillende factoren afhankelijk. Hierin spelen de ervaring van een advocaat en de ernst van de zaak een rol. Het gemiddelde tarief is €100,- tot €200,- per uur. Een laag tarief begint gemiddeld bij €100,- en een hoog tarief start gemiddeld bij €300,- tot €400,-. Schrik niet direct van deze bedragen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een schadeclaim worden de kosten toegevoegd aan de claim en ben je niet veel geld kwijt. Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan!

Hoe besparen op de advocaatkosten?

Er zijn een paar mogelijkheden om te besparen op de kosten voor het inschakelen van een advocatenkantoor. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je vaak een vergoeding voor de advocaatkosten via de rechtsbijstandverzekeraar. Bij een zaak met een aansprakelijke partij, bijvoorbeeld na een ongeval, worden de kosten ingediend bij de wederpartij. In sommige gevallen is het ook mogelijk om gesubsidieerde rechtshulp te ontvangen. Dit wordt een toevoeging genoemd. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking, laat je hierover dus goed adviseren. Bij een arbeidsconflict zijn werkgevers soms bereid om een gedeelte of zelfs de volledige advocaatkosten op zich te nemen.

Tot slot bespaar je op de advocaatkosten door een aantal offertes te vergelijken. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt vrijblijvende offertes van bureaus uit de regio Apeldoorn. Door de offertes te vergelijken krijg je meer inzicht in de prijs en kies je de beste specialist voor jouw zaak.

Heb je een betaalbare pro deo advocaat nodig?

Ga naar de offertepagina om te besparen op de kosten van het advocatenkantoor.

Pro deo advocaat Apeldoorn

Een pro deo advocaat wordt gedeeltelijk gefinancierd door de overheid en daarom noemen we dit ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage die afhankelijk is van je inkomen en je vermogen. De Raad voor Rechtsbijstand bepaald of je in aanmerking komt voor de toevoeging vanuit de overheid.

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand of pro deo juridische hulp, moet je voldoen aan een aantal inhoudelijke en financiële voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat het gaat om een zaak waar de Nederlandse rechter over moet beslissen. Daarnaast moet het gaan om een probleem dat je niet zelf kunt oplossen. De financiële voorwaarden hebben voornamelijk betrekking op de hoogte van je vermogen en je inkomen.

Advocaat voor welk rechtsgebied?

Er bestaan verschillende rechtsgebieden binnen de advocatuur. Een algemeen advocaat weet veel over elk rechtsgebied, maar is minder goed op de hoogte dan een iemand die zich heeft gespecialiseerd. Het is verstandig om een expert in te schakelen die zich heeft gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Deze ervaren experts zijn volledig op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Dit zijn de rechtsgebieden waarin een advocaat zich kan specialiseren:

 • Arbeidsrecht
 • Ontslagrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Ambtenarenrecht
 • Erfrecht
 • Familierecht
 • Strafrecht
 • Huurrecht
 • Bestuursrecht
 • Letselschade

arbeidsrechtadvocaat Apeldoorn

Arbeidsrecht advocaat Apeldoorn

Een arbeidsrecht advocaat heeft zich gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met werk. De specialist biedt juridische hulp bij alles wat te maken heeft met arbeidsrecht. Denk hierbij aan een arbeidsconflict door ziekte, ontslag, bijzondere bedingen en arbeidsovereenkomsten. Het arbeidsrecht is een dynamisch rechtsgebied. Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht is op de hoogte van alle ontwikkelingen en weet precies wat er nodig is om tot een goed einde te komen.

Ontslagrecht

Ben je ontslagen? Of dreig je ontslagen te worden? Schakel dan een ontslagrecht advocaat in. Een ontslagrecht advocaat helpt je bij de juridische afwikkelingen en zorgt voor een gunstige ontslagregeling. Is er sprake van een bijzonder beding zoals een concurrentiebeding? Dan wil je hier natuurlijk onderuit. De advocaat helpt je hierbij. Daarnaast zorgt de expert voor de beste transitievergoeding.

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een groot rechtsgebied. Een ondernemingsrecht advocaat werkt oplossingsgericht en neemt al het juridische werk uit handen. Als ondernemer ben je bezig met ondernemen en hoef je je dan niet meer druk te maken om de juridische zaken. Een ondernemingsrecht advocaat helpt je bij het opstellen van contracten, overeenkomsten, algemene voorwaarden, fusies en overnames en incasso’s.

Ambtenarenrecht

Ben je werkzaam als ambtenaar? Schakel dan een ambtenarenrecht advocaat in. De pro deo advocaat van een advocatenkantoor gericht op ambtenarenrecht geeft je waardevol advies en juridische hulp bij ontslag, plichtsverzuim, disciplinaire maatregelen en arbeidsconflicten. Ben je het niet eens met je ontslag als ambtenaar? Zoek hulp om het ontslag aan te vechten. Het arbeidsrecht van ambtenaren wijkt af van ‘gewone’ werknemers in de particuliere sector. Daarom is het van groot belang dat je een specialist inschakelt.

Erfrecht

Het overlijden van een dierbare is een verdrietige periode waarin tegelijkertijd veel geregeld moet worden. Een erfrecht advocaat handelt de erfenis af. Uiteraard hoop je niet dat er een conflict ontstaat rond de nalatenschap van een dierbare, maar dit is niet altijd te vermijden. Bij een geschil is hulp bij het bemiddelen zeer welkom. Daarnaast is het mogelijk om iemand in te schakelen voor de uitleg van een testament, verdeling nalatenschap, executeur en het aanvaarden of verwerpen van een erfenis.

Familierecht

Een familierecht advocaat behandelt vele zaken rondom een echtscheiding, alimentatie en vermogen. Daarnaast is het mogelijk om een advocaat in te schakelen voor het bepalen van het gezag over kinderen, het opstellen van omgangsregelingen, hoogte van alimentatie en uithuisplaatsingen. Een advocaat binnen het familierecht behartigt je belangen en bekijkt de kwestie op een zakelijke manier. Dit geeft vaak een andere invalshoek in de emotionele kwesties van het familierecht.


scheidingsadvocaat Apeldoorn

Scheidingsadvocaat Apeldoorn

Een echtscheidingsadvocaat is verplicht bij een scheiding. Je hebt namelijk een echtscheidingsadvocaat nodig om het verzoekschrift voor de echtscheiding in te dienen bij een rechter. Het is mogelijk om een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat in te schakelen of elk een eigen scheidingsadvocaat. De echtscheidingsadvocaat bemiddelt, zorgt voor een overeenkomst, verdeling van financiën en eventuele regelingen voor de kinderen.

Strafrecht

Wanneer je te maken krijgt met zaken binnen het strafrecht is het verstandig om een strafrecht advocaat in te huren. Een strafrechtadvocaat uit de regio Apeldoorn voert de verdediging voor je en handelt altijd in jouw belang. Binnen het strafrecht zijn er een aantal specialismen.

Specialismen binnen het strafrecht:

 • Jeugdstrafrecht
 • Financieel-economisch strafrecht
 • Internationaal strafrecht
 • Uitlevering
 • Verkeersstrafrecht
 • TBS-zaken

Huurrecht

Heb je problemen met je verhuurder? Of juist problemen met iemand die een pand van jou huurt? Schakel dan een huurrecht advocaat in voor de beste juridische hulp. Een huurrecht advocaat adviseert en begeleid je bij gerechtelijke procedures, beëindiging van de huurovereenkomst en het oplossen van problemen met verhuren vastgoed. Ook voor het opstellen van huurovereenkomsten is het mogelijk om een gespecialiseerde jurist in te schakelen.

Klanten over Advocatengids.net

klantenbeoordeling Advocatengids.net“Ik had al een tijdje problemen met mijn verhuurder. Na lang twijfelen toch een advocaat ingeschakeld en alles was in een mum van tijd geregeld. Dat had ik veel eerder moeten doen.”
J. ten Hove
klantenreview Advocatengids.net“Ik had snel hulp nodig toen ik werd ontslagen. Samen met mijn pro deo arbeidsrechtadvocaat heb ik een fijne ontslagregeling en hoge transitievergoeding kunnen regelen. “
B. Maas

Bestuursrecht

Een bestuursrecht advocaat is gespecialiseerd in zaken tegen de overheid. De advocaten hebben voornamelijk te maken met de Algemene wet bestuursrecht. Ze helpen bijvoorbeeld bij het wijzigen van bestemmingsplannen, het aanvechten van een bestuurlijke boete, aanvragen van verschillende soorten vergunningen en de Wet Openbaarheid Bestuur.

Letselschade advocaat Apeldoorn

Ben je het slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of is er een medische fout bij jou gemaakt? Schakel dan een letselschade advocaat in. De advocaat geeft juridische hulp bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het bepalen van de hoogte van een schadevergoeding en het indienen van de schadeclaim. Een advocaat neemt veel werk uit handen en voert alle gesprekken tussen werkgever, verzekering en aansprakelijke partij.

Andere rechtsvormen

Het arbeidsrecht, strafrecht en familierecht zijn een aantal andere specialistische rechtsgebieden. Denk hierbij aan het belastingsrecht, civiel recht, consumentenrecht en verzekeringsrecht. Heb je hulp nodig? Bijvoorbeeld op het gebied van contractenrecht of juist een vreemdelingenadvocaat? Ga dan naar de offertepagina!

Overige rechtsgebieden:

 • Verbintenissenrecht
 • Vreemdelingenrecht
 • Belastingrecht
 • Consumentenrecht
 • Verzekeringsrecht
 • Vastgoedrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Jeugdrecht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • ICT- en internetrecht
 • Incasso-, faillissement- en insolventierecht
 • Huurrecht
 • Contractenrecht
 • Vastgoedrecht

Gratis juridisch advies of rechtshulp?

Ben je op zoek naar gratis juridisch advies of rechtshulp? Dat is onder andere mogelijk via het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket geeft gratis en onafhankelijk juridisch advies, ook voor een scheidingsadvocaat. Dat kan via de telefoon, email of in een persoonlijk gesprek. Daarnaast zorgen ze voor een doorverwijzing naar een advocaat of mediator als dat nodig is.

Heb je een gesubsidieerde rechtshulp nodig om alles te kunnen betalen? Om toevoeging advocaat te ontvangen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De Raad van Rechtsbijstand neemt de uiteindelijke beslissing of je een toevoeging krijgt of niet.

Op zoek naar een geschikte advocaat of juridische hulp?

Vind snel en eenvoudig de beste advocaat uit Apeldoorn!

Advocaat inschakelen, waar op letten?

Bij het inschakelen van een advocaat moet je op een aantal dingen letten. Uiteraard is de ervaring erg belangrijk. Daarnaast kun je controleren of je advocaat ook is aangesloten bij een beroepsvereniging. Let ook op de prijzen die er gehanteerd worden, de manier van communiceren en of je goede afspraken kunt maken. Aandachtspunten bij het kiezen van een advocaat zijn:

 • Specialisme en ervaring
 • Lid van beroepsvereniging?
 • Prijzen en duidelijke afspraken
 • Werkzaam voor een klein of groot advocatenbureau

1. Specialisme en ervaring

Voor een zaak rondom ontslag schakel je een ontslagrecht advocaat in en voor het beëindigen van een huurovereenkomst een huurrechtadvocaat. Elk specialisme vergt een andere aanpak en daarom is het belangrijk dat je een geschikte jurist inschakelt. Hoe meer ervaring, hoe beter hij op de hoogte is van alle ontwikkelingen en de rechtsgang.

2. Lid van beroepsvereniging?

Er bestaan verschillende beroepsverenigingen voor advocaten. De Nederlandse Orde van Advocaten geeft daarnaast keurmerken af voor advocaten of advocatenkantoren die aangesloten zijn bij een specialisatievereniging.

3. Prijzen en duidelijke afspraken

Maak altijd van tevoren duidelijke afspraken. Niet alleen over de prijs, maar ook rondom de afwikkeling van het rechtsprobleem. Je wilt graag een vertrouwensband opbouwen. De manier van communiceren is hierin erg belangrijk.

4. Werkzaam voor groot of klein advocatenkantoor?

Of een advocaat werkzaam is voor een groot of klein advocatenkantoor is niet heel belangrijk. Een klein advocatenkantoor helpt je net zo goed als een groot advocatenbureau. Bij een complexe situaties is het soms verstandig om een team achter je te hebben. Een groot advocatenbureau is dan vaak geschikter.

Benut gratis intakegesprek

Veel advocaten en advocatenkantoren bieden een gratis intakegesprek, ook voor pro deo. Zo’n gesprek geeft je al veel juridisch advies. Een intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Neem tijdens het gesprek zoveel mogelijk documentatie mee, stel een aantal vragen op en wees duidelijk. Op deze manier krijg je gerichte hulp en kan de situatie het beste ingeschat worden om nuttig advies te geven.

Advocaat nodig?

Vul het formulier in, vergelijk offertes en bespaar geld!

Vind de juiste advocaat

Vraag offertes aan om een advocaat in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele advocaten uit de bedrijvengids.

Geschikte advocaat in Apeldoorn vinden? Vergelijk offertes!

Heb je een juridisch probleem? Wil je een specialist inschakelen voor een schadeclaim, alimentatie, problemen met een huurder, dreigend ontslag of voor een echtscheiding? Neem dan contact op via de offertepagina. Vind snel en eenvoudig een geschikte specialist uit jouw regio. Bijvoorbeeld een scheidingsadvocaat voor een echtscheiding of een letselschade advocaat na een ongeval.

Vul al je gegevens in op de offertepagina en je ontvangt snel een aantal offertes. Deze dienst is geheel vrijblijvend en gratis. De offertes zijn van bureaus bij jou uit de regio Apeldoorn. Vergelijk de offertes op basis van prijzen, aanbod en communicatie en kies de specialist die het beste bij jou past. Vraag gratis offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen