Vind de beste advocaat in Almelo

Kom gemakkelijk en snel in contact met advocaten uit Almelo en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Advocaten Almelo

Alle 55 advocaten in Almelo

Compleet overzicht van alle advocaten in Almelo

Gratis offertes vergelijken Vergelijk gratis tarieven!

Advocaat Almelo inschakelen?

In Almelo zijn 55 advocaten beschikbaar. Via Advocatengids.net vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare advocaat of advocatenkantoor. Onderstaand een overzicht van alle advocaten bij jou in de buurt. Ieder advocatenkantoor heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. contactgegevens en adresgegevens.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikte advocaat uit je Almelo? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk eenvoudig tarieven van advocatenkantoren.

Informatie over Almelo

Almelo is een plaats in de provincie Overijssel en heeft 72425 inwoners, bestaande uit 35857 mannen en 36568 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar.

Op zoek naar een goede, betaalbare advocaat?

Overzicht van alle 55 advocaten in Almelo

advocaat Almelo

Vind de meest geschikte advocaat in Almelo

Een advocaat uit Almelo staat je bij in juridische geschillen. Wil je een zaak tegen iemand beginnen? Ga je scheiden en moet de alimentatie vastgesteld worden? Dan heb je de hulp van een advocatenbureau nodig. Met onze offerteservice vergelijk je gratis offertes van advocatenkantoren uit de buurt.

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk gratis offertes uit de bedrijvengids en vind het advocatenkantoor uit Almelo dat precies bij je wensen past. Alle bedrijven zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Op deze pagina lees je alles over wat advocaten doen, wat de voordelen zijn van een advocaat inschakelen en met welke kosten je rekening moet houden. Ook vind je handige tips om een goed advocatenbureau te vinden.

Voordelen van gratis offertes vergelijken

 • Je vindt altijd een betrouwbaar kantoor. Alle advocatenkantoren uit deze gids zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je hoeft geen prijzen op te vragen bij verschillende bedrijven. Dankzij de offerteservice vraag je één keer offertes aan en je ontvangt prijsopgaven van meerdere advocatenbureaus.
 • Door de tarieven van advocaten uit je regio te vergelijken vind je altijd een specialist die bij je wensen past. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat? Een jurist is iemand die met succes een universitaire studie Rechtsgeleerdheid heeft afgerond. Alle advocaten zijn juristen, maar niet alle juristen zijn ook advocaat. Dat betekent echter niet dat je zaak bij een jurist in minder goede handen is.

Wat doet een advocaat?

Een advocaat bemiddelt, adviseert, onderhandelt en procedeert over allerlei juridische zaken. Wat houdt dat precies in? Advocaten staan je bij in een rechtszaak en alles wat daarbij komt kijken.

Waarvoor schakel je een advocaat uit Almelo in?

 • Bemiddeling met de tegenpartij: bij bijvoorbeeld een echtscheiding kan een advocaat optreden als bemiddelaar om de twee partijen tot elkaar te brengen.
 • Adviseren: heb je juridisch advies nodig? Advocaten zijn goed onderlegd met alle kennis die daarvoor nodig is. Bij bijvoorbeeld een geschil met je werkgever kan het prettig zijn om te weten welke rechten je als werknemer hebt.
 • Onderhandelen met de tegenpartij: in plaats van dat je zelf aan de onderhandeltafel gaat zitten, doet je advocaat dat namens jou. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij letselschadezaken om te bepalen wie de aansprakelijke partij is.
 • Procederen: wanneer je een zaak tegen iemand (zoals de gemeente) wilt starten, schakel je daarvoor een advocatenkantoor in.
 • Verplicht? Bij zaken bij de civiele rechter is het verplicht een advocaat in te schakelen. Voorbeelden hiervan zijn het aanpassen van alimentatie of een echtscheiding. Vraag gratis offertes aan en ontvang persoonlijk advies.

Lees hier meer over de werkzaamheden van een advocaat.

Beschermde titel “advocaat”

Niet iedereen mag zich zomaar een advocaat noemen. Dit is namelijk een beschermde titel. Om advocaat te worden moet iemand eerst een rechtenstudie hebben afgerond waarna een stageperiode onder leiding van een advocaat volgt. Dan pas kan iemand beëdigd worden als advocaat. Op dat moment mag iemand de beschermde titel van advocaat voeren. Lees hier hoe je een advocaat vind die bij je past.

Voordelen inschakelen advocaat Almelo

 • Het afhandelen van een schadeclaim vraagt om een deskundige aanpak. Alleen met een ervaren advocaat ben je verzekerd van de juiste aanpak. Zo wordt je bijgestaan door een deskundige belangenbehartiger en krijg je de juiste rechtshulp.
 • De advocaat uit Almelo voert namens jou lastige discussies over bijvoorbeeld aansprakelijkheid of schade met de andere partij. Daarbij heeft jouw advocaat altijd jouw belangen voor ogen.
 • Een specialist van een advocatenkantoor zorgt ervoor dat je genoeg en goed bewijsmateriaal verzamelt om je te helpen in jouw zaak.

Advocaten in Almelo gezocht?

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.


Wat kost een advocaat?

De kosten van een advocaat zijn afhankelijk van de mate van ervaring. Hoe meer ervaring, hoe hoger het uurtarief. Wat kost een advocaat precies? Een beginnende advocaat kost gemiddeld tussen de €100-, en €200,- per uur.

Een advocaat met een gemiddeld tarief heeft een gemiddelde prijs tussen de €200,- en €300,- per uur. Wil je liever een advocaat met veel ervaring? Dan moet je rekenen op een gemiddeld uurtarief van €300,- tot €400,- per uur.

Advocaten uit Almelo hanteren in de meeste gevallen een uurtarief voor hun werkzaamheden. Meestal kunnen zij van tevoren goed inschatten hoeveel uren zij voor je zaak nodig hebben.

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, betaal je zelf niets. Heb je deze verzekering niet? Dan kom je, mits je niet te veel verdient, in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wat kost een advocaat per uur?

Omschrijving Gemiddelde kosten per uur*
Laag tarief €100,- tot €200,- per uur
Gemiddeld tarief €200,- tot €300,- per uur
Hoog tarief €300,- tot €400,- per uur

*Let op dit zijn gemiddelde kosten van advocatenkantoren Almelo, inclusief btw. Het exacte uurtarief hangt af o.a. af van de zaak en de ervaring van de advocaat. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Advocaatkosten per dienst

Dienst van advocatenkantoor Gemiddelde kosten*
Juridische beoordeling van het geschil + een juridische brief €350,-
Hulp bij een procedure bij de Geschillencommissie €1.450,-
Hulp bij een procedure bij de rechter €2.250,-

*Let op dit zijn gemiddelde kosten van advocaten Almelo. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij advocatenkantoren uit je regio.


Besparen op de kosten van een advocaat?

Vergelijk tarieven van advocaten uit je regio & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Waarvan zijn de kosten van advocaten afhankelijk?

De totale prijs van een advocatenbureau bestaat uit verschillende onderdelen. Het uurtarief van de specialist is daarvan het grootste deel, maar je moet met meer kostenposten rekening houden.

Hoe is de totaalprijs van een advocatenbureau opgebouwd?

 • Uurtarief. Ieder advocatenkantoor mag een eigen uurtarief betalen. Het loont daarom om van tevoren te kijken welk kantoor de beste prijzen heeft.
 • Reiskosten. Voor reistijd wordt vaak de helft van het uurtarief gerekend.
 • Bijkomende kosten. Wanneer de zaak voor de rechter komt, moet je bijvoorbeeld ook griffierechten betalen en de kosten van eventuele deskundigen.
 • Geen kosten bij gewonnen zaak? Dit gaat helaas niet altijd op. Vaak krijg je bij winst een deel van de kosten vergoed, maar soms ook helemaal niks.

Hoe besparen op de advocaatkosten?

Er zijn een paar mogelijkheden om te besparen op de kosten voor het inschakelen van een advocatenkantoor. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je vaak een vergoeding voor de advocaatkosten via de rechtsbijstandverzekeraar. Bij een zaak met een aansprakelijke partij, bijvoorbeeld na een ongeval, worden de kosten ingediend bij de wederpartij.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om gesubsidieerde rechtshulp te ontvangen. Dit wordt een toevoeging genoemd. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking, laat je hierover dus goed adviseren. Lees hier of je advocaatkosten aftrekbaar zijn.

Tot slot bespaar je op de advocaatkosten door gratis offertes te vergelijken. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt vrijblijvende offertes van bureaus uit de regio Almelo. Door de offertes te vergelijken krijg je meer inzicht in de prijs en kies je de beste specialist voor jouw zaak.

Advocaat Almelo inschakelen: waarop letten?

Vraag vandaag nog gratis offertes aan en je ontvangt er snel een aantal prijsopgaven van specialist uit de buurt. Door die te vergelijken, vind je gemakkelijk een goede advocaat voor jouw probleem. Maar waar moet je precies op letten bij het vergelijken van advocaten uit Almelo?1. Specialisme in rechtsgebied en ervaring

Er zijn veel verschillende rechtsgebieden waar een advocaat in gespecialiseerd kan zijn. Ga je scheiden? Dat valt onder het personen- en familierecht. Wanneer je van een strafbaar feit verdacht wordt, heb je een in strafrecht gespecialiseerde advocaat nodig.

Andere specialisten zijn bijvoorbeeld een letselschade advocaat, scheidingsadvocaat en arbeidsrecht advocaat. Er zijn ook algemene advocaten, die breder inzetbaar zijn.

2. Zijn de advocaten lid van beroepsvereniging?

Voor advocaten bestaan er verschillende juridische beroepsverenigingen waarbij zich kunnen aansluiten. Een lidmaatschap getuigt van een grote deskundigheid en goede kwaliteit.

In Nederland is de Nederlandse orde van advocaten de grootste beroepsorganisatie, waarbij alle in Nederland ingeschreven advocaten zijn ingeschreven. Op advocatenorde.nl lees je meer over deze onafhankelijke organisatie.

3. Prijzen en duidelijke afspraken

Natuurlijk zijn de kosten ook belangrijk. Daarom is het ook erg nuttig om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken. Dan krijg je inzicht in de prijzen van advocaten voor jouw probleem en in jouw regio. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Maak altijd duidelijke afspraken en laat deze ook ook zwart op wit zetten. Dan kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

advocaten Almelo

4. Werkzaam voor groot of klein advocatenkantoor in Almelo?

Omdat er bij een groot advocatenkantoor meer advocaten werkzaam zijn, zijn deze kantoren vaak breder georiënteerd. Er is veel kennis aanwezig. Deze kantoren bevinden zich vaak in een van de grote steden. Het voordeel van een klein kantoor zijn de korte lijntjes. Je kunt vaak rechtstreeks contact met je advocaat opnemen en hebt niet te maken met secretaressen of assistenten.

5. Benut gratis intakegesprek van advocatenkantoor

De meeste advocatenkantoren bieden een gratis intakegesprek aan voor juridisch advies. Dit gesprek is om te kijken of je een sterke zaak hebt, maar ook om te bepalen of je je prettig voelt bij die advocaat. Je krijgt een inschatting van de te verwachten kosten en je hoort of er mogelijkheden zijn om de kosten terug te vorderen of op iemand anders te verhalen.

Advocaat zoeken: eenvoudig en effectief

Wil je een advocatenbureau uit Almelo inschakelen? Dat gaat heel gemakkelijk via onze offerteservice. Door één keer prijsopgaven aan te vragen ontvang je offertes van een aantal advocatenkantoren bij jou uit de buurt. Alle bureau’s zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wat is een pro deo advocaat?

Een pro deo advocaat wordt gedeeltelijk gefinancierd door de overheid en daarom noemen we dit ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage die afhankelijk is van je inkomen en je vermogen. De Raad voor Rechtsbijstand bepaald of je in aanmerking komt voor de toevoeging vanuit de overheid.

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand of pro deo juridische hulp, moet je voldoen aan een aantal inhoudelijke en financiële voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat het gaat om een zaak waar de Nederlandse rechter over moet beslissen.
Daarnaast moet het gaan om een probleem dat je niet zelf kunt oplossen. De financiële voorwaarden hebben voornamelijk betrekking op de hoogte van je vermogen en je inkomen.

Op zoek naar een goede en betaalbare advocaat?

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.

Gratis tarieven vergelijken


Advocaat voor welk rechtsgebied?

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende rechtsgebieden. Dat maakt ook dat er veel typen advocaten zijn. Het is altijd verstandig om een advocaat in de hand te nemen in het rechtsgebied dat met jouw zaak of probleem te maken heeft. Dan weet je zeker dat je een specialist inschakelt zodat je zo goed mogelijk geholpen wordt.

Een greep uit de verschillende rechtsgebieden in Nederland:

 • Arbeidsrecht advocaat: voor geschillen tussen werknemer en werkgever in het bedrijfsleven. Op deze pagina lees je meer over de kosten van een arbeidsrecht advocaat.
 • Ontslagrecht: een specialist in alle regels rondom ontslag.
 • Ondernemingsrecht: onderdeel van het privaatrecht, voor organisaties met een winstoogmerk.
 • Ambtenarenrecht: de rechten en plichten van ambtenaren en hun werkgever, als tegenhanger van het arbeidsrecht.
 • Erfrecht: dit recht bepaalt wie je erfgenamen zijn en hoeveel zij erven.
 • Familierecht: voor allerlei zaken zoals alimentatie, naamswijziging, voogdij en gezinshereniging.
 • Scheidingsadvocaat: voor een professionele afwikkeling van je scheiding. Lees hier meer over de kosten van een echtscheidingsadvocaat.
 • Strafrecht: wanneer je verdacht wordt van een strafbaar feit.
 • Huurrecht: voor alle geschillen tussen huurder en verhuurder.
 • Bestuursrecht: bepaalt wanneer de Nederlandse overheid subsidies mag toekennen of vergunningen mag verlenen.
 • Letselschade advocaat: specialist op het gebied van letselschadezaken.

Andere rechtsvormen

Naast de hierboven genoemde rechtsgebieden zijn er in Nederland nog meer gebieden te onderscheiden. Het is afhankelijk van je zaak of probleem met welk gebied je te maken hebt.
Schakel altijd een gespecialiseerde advocaat in. Die is goed op de hoogte van alle wetten en regels in dat gebied. Zo wordt je altijd zo goed mogelijk geholpen.

 • Verbintenissenrecht
 • Vreemdelingenrecht
 • Beslastingrecht
 • Civiel recht
 • Consumentenrecht
 • Verzekeringsrecht
 • Vastgoedrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Jeugdrecht
 • Belastingrecht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • ICT en internetrecht
 • Incasso
 • Bouwrecht
 • Faillissement – Insolventierecht
 • Huurrecht
 • Contractrecht

advocaten Almelo

Gratis juridisch advies of rechtshulp?

Omdat advocatenkosten vaak hoog zijn, is de drempel voor velen hoog om een advocaat in te schakelen. Gelukkig zijn er ook voor mensen met een lager inkomen mogelijkheden om (gratis) rechtsbijstand te krijgen.

Bij het Juridisch Loket kun je gratis juridisch advies krijgen. Je kunt er veel informatie krijgen, zowel over de telefoon of tijdens een afspraak op een vestiging. Meer informatie vind je op juridischloket.nl.

Op rechtsbijstand.nl vind je meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand. Als je niet te veel verdient, ontvang je (een deel van) de advocaatskosten terug van de overheid. In de volksmond wordt dit ook wel de advocaat van onvermogen of pro deo advocaat genoemd.

Advocaat nodig?

Heb je een goede en betaalbare advocaat nodig?

Gratis tarieven vergelijken

Vergelijk gratis tarieven van advocaten uit je regio.

Vind de juiste advocaat

Vergelijk de offertes en vind de juiste advocaat!


Geschikt advocatenkantoor Almelo vinden? Vergelijk gratis offertes!

Een advocaat helpt je bij alle juridische problemen, zoals een echtscheiding of een geschil tussen jou en je werkgever. Hoe vind je gemakkelijk en snel een goede advocaat uit Almelo?

Start nu jouw gratis offerteaanvraag.

Door de offertes te vergelijken, kies je je advocatenbureau bewust en weet je zeker dat je naar wens geholpen wordt. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Nu gratis offertes vergelijken